Tverrpolitisk ryggdekning?

AKUTTSYKEHUS: Lillehammer kommune bruker deler av budsjettet for 2020 til å jobbe for å få akuttsykehuset til Lillehammer. Men innsederen viser til at budsjettet er posisjonens budsjett, som  ikke ble støttet av opposisjonen.

AKUTTSYKEHUS: Lillehammer kommune bruker deler av budsjettet for 2020 til å jobbe for å få akuttsykehuset til Lillehammer. Men innsederen viser til at budsjettet er posisjonens budsjett, som ikke ble støttet av opposisjonen. Foto:

Av
DEL

Leserinnlegg
Gruppelederen i Lillehammer Ap, Mads Furu, viser i sitt innlegg i GD med overskriften «Pengebruk med tverrpolitisk ryggdekning» en markert vilje til å skape en uryddig debatt.

Han har rett i at det er satt av et beløp på 15 millioner kroner til ikke spesifiserte formål i kommunens budsjett for 2020.

Det han unnlater å si er at budsjettet for 2020 naturligvis er posisjonens budsjett som opposisjonen ikke støttet. Dette er Furu helt klar over all den tid Ap gikk ut i GD og hevdet at det var uansvarlig når opposisjonen ikke støttet posisjonens budsjettforslag. Furu skriver altså mot bedre vitende.

Den tverrpolitiske ryggdekningen Furu viser til er dermed begrenset til budsjettkameratene i kommunestyret som har 24 av 47 plasser. Er et flertall på én noen tverrpolitisk ryggdekning?

Furus henvisning til vedtak i kommunestyret fra 2017 og 2018 er meningsløs i denne saken.

Slik Furu ordlegger seg i sitt innlegg ser det også ut som om det er kommunedirektøren som styrer pengebruken fra avsetningen på 15 millioner kroner, sitat: «Det er kommunedirektørens ansvar å finne midler for å nå dette målet innenfor vedtatt budsjett.» Er bruk av midler fra posten på 15 millioner kroner unntatt ordinær politisk behandling og overlatt til kommunedirektøren alene?

Furus innlegg viser en holdning til formelle politiske prosesser som er så spesiell at ansvarlige politikere fra andre politiske partier i posisjonen bør komme med tydelige signaler om hans holdning til politisk arbeid vekker tillit.

Olav Bonesmo, Lillehammer

Pengebruk med tverrpolitisk ryggdekning

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags