Uten den ekte kjærligheten og omsorgen de ansatte ved Meiergården viste oss, ...

-  Uten den ekte kjærligheten og omsorgen de ansatte ved Meiergården viste oss, hadde vi ikke fungert i egen bolig, skriver Petter Bentzen.

- Uten den ekte kjærligheten og omsorgen de ansatte ved Meiergården viste oss, hadde vi ikke fungert i egen bolig, skriver Petter Bentzen. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
Ser til min forskrekkelse at det kan være snakk om å kutte ned på tilbudet til "de som ligger nede uten egen stemme" på Lillehammer. Dette MÅ ikke skje.

Min kone og jeg var en tid helt avhengige av tilbudet som ble åpnet i Meierigården. For oss gjorde det at vi kunne fungere hjemme lengre. Hun fikk diagnosen alzheimer i julegave i 2017, og fikk Meierigården som sitt andre hjem da de åpnet i 2018. Hun stortrivdes her, og jeg fikk hentet meg inn igjen.
For de som ikke kjenner sykdommen alzheimer, så kan jeg opplyse at i min verden finnes det ikke noe verre. Det er helvete på jord når en som står deg nær tilfeldig blir rammet. Uten den ekte kjærligheten og omsorgen de ansatte ved Meiergården viste oss, hadde vi ikke fungert i egen bolig.

Hennes sykdom utviklet seg i rekordfart og i august fikk hun fast plass på Helsehuset. Det er mange, og stadig flere, som utvikler denne sykdommen. I dag er det ingen som vet hvorfor noen blir rammet, og heller ikke hva de skal gjøre med den. Den lever sitt eget liv og bryter deg gradvis ned.
De nærmeste pårørende rammes like sterkt, og takket være tilbudet fra Lillehammer kommune, og spesielt Meierigården, så går livet videre.

Hvis jeg føler sterkt for en god klem så går jeg innom de fantastiske damene på Meierigården og får en god klem. Dette tilbudet har ikke Lillehammer lov eller råd til å trappe ned på.

Petter Bentzen, pårørende, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags