Vågåmo - ei perle i positiv utvikling?

Debatten om sentrumssone og kjøpesenter på Brustugujordet ruller videre.

Debatten om sentrumssone og kjøpesenter på Brustugujordet ruller videre. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

leserinnleggJeg har med stor interesse lest Edel Holen og Turid Aarstrands leserinnlegg i GD, og sier meg langt på vei enig i deres synspunkter. Vågå må sørge for å ta vare på Vågåmo sentrum og spesielt den gamle bygningsmassen. Det er viktig å utvikle og gi best mulig liv i bygningene og uteområdene der, for å skape et trivelig, intimt og historisk sentrum.

Les det omtale innlegget her: Ei perle i utvikling
 

I Vågåmo sentrum var det for kort tid siden, etter min mening, fire dårlige matvarebutikker. I stedet burde det vært to rimelig gode. Nå er det faktisk to igjen, en med ferskvaredisk og litt bredere sortiment og en lavprisbutikk. Jeg tror det er klokt at disse to får utvikle sine konsepter videre til beste for både oss forbrukere og seg selv.

Det kan innvendes at kjedene i dag i hovedsak er sentralstyrte, hvor sortimentet bestemmes sentralt, men kortreist mat er stadig mer etterspurt og vil nok etter hvert tvinge kjedene til å tilpasse seg forbrukernes lokale ønsker og prioriteringer. Det er alltid en suksessfaktor å tilpasse seg kundenes behov og ønsker. Vi kan derfor håpe på større mangfold i butikkene – særlig om det ikke blir for mange om beinet.

Coop er bekymret for konkurranse fra godtlevert.no, men vil likevel etablere enda en butikk, Coop Extra, på Brustugujordet. Min spådom er at da får vi igjen fire dårlige dagligvareaktører i Vågåmo.

Jeg er for konkurranse, men er det for mange aktører i et lite marked blir det ikke bra verken for næringsdrivende eller deres kunder.

Det er en klar utfordring å få gjennomreisende til i størst mulig grad å svinge innom sentrum. Jeg vet at Statens vegvesen er veldig restriktive når det gjelder skilting, men jeg håper det finnes noen kreative sjeler som kan utvikle gode blikkfang i områdene før de to rundkjøringer, som får folk til å få lyst til å stikke innom sentrum. Kanskje en kopi av den vakre kirken, Jutulporten, Jutulheimen, eller Blåhø etc. i miniatyr kunne være noe? Statens vegvesen har jo selv kunst langs mange veier og i tunneler.

Brustugujordet bør få lov til å ligge der som en god representant for den vakre jordbruksbygda!

Les flere leserinnlegg fra debatten om Vågåmo sentrum:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags