Velferd foran kommersielle idrettsarrangement

Av
DEL

leserinnlegg
Det er ikke en kommunal oppgave å arrangere og finansiere skirenn. Om vi i framtiden skal ha World cup og andre arrangementer med kommersielle interesser, må andre enn kommunen ta regningen.

Lillehammer har gjennom flere år brukt millioner på Lillehammer skifestival for å arrangere World cup i byen. I en tid når vi har utfordringer innen våre primæroppgaver som helse og skole kan vi ikke fortsette å bruke penger på kommersielle idrettsarrangement. Nå må noen andre på banen.

World cup er kostbart å arrangere og idrettsanleggene er dyre å ta vare på. Selv om slike arrangement ofte gir positive ringvirkninger for næringslivet er det feil at det er kommunen som skal ta regningen. Både turistnæringen og handelsnæringen er avhengige av at det kommer besøkende til byen vår. Hvis et World cup renn kan bringe turister inn til byen er det bra, men kostnadene for det må tas av næringslivet selv, ikke kommunen.

I Norge er det per dags dato ikke adgang til å innføre turistskatt, men det er åpning for å innføre en frivillig fellesgodeavgift som næringslivet betaler inn for å finansiere ulike fellesgoder. Dersom Lillehammer i framtiden skal arrangere Word cup renn uten å bruke kommunale midler må næringslivet i byen være med på finansieringen gjennom «fellesgodefinansiering». Dersom vintersportsarrangmentene i byen er så innbringende som det hevdes bør det ikke være problem for næringslivet å ta seg av finansieringen.

Kommunens primæroppgave er å tilby gode velferdstjenester til sine innbyggere. Det er det kommunen skal bruke pengene på. Derfor må vi prioritere velferd til alle foran satsingen på kommersielle idrettsarrangement.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags