Velkommen til fjells!

Åstkjørkja (1061 moh.), lett tilgjengelig på Øyerfjellet.

Åstkjørkja (1061 moh.), lett tilgjengelig på Øyerfjellet. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
GD har intervjuet representanter for blant annet Røde Kors og Sykehuset Innlandet i en artikkel i papiravisa 2. juli. De er bekymret for at mange som ikke er turvante, legger ut på turer de ikke har grunnlag for å beherske, og at dette vil medføre ressurskrevende redningsaksjoner.

Vi i DNT Lillehammer støtter naturligvis fullt ut oppfordringen om å bruke sunn fornuft på tur. Alle fjellvandrere må legge opp til turer tilpasset egne forutsetningene og ferdigheter, og være best mulig forberedt. Nettsidene til DNT og UT.no gir for øvrig råd og veiledning om utstyr samt turforslag av ulik vanskegrad.

GD forsterker budskapet om å møte fjellet forberedt på lederplass samme dag, og det er bra. Riktignok brukes begrepet «fjellheimen» uten nyansering. Turer i nærfjellet vil for folk flest være forbundet med mindre risiko enn turer i mer krevende fjellområder.

DNT Lillehammer har klargjort våre selvbetjente og ubetjente hytter på Øyerfjellet, Ringebufjellet, Fåberg Vestfjell og Gausdal Vestfjell for sommersesongen. På grunn av unntakstilstanden i koronatida har vi innført booking av sengeplasser på alle hyttene. Derfor vet vi også mer om trafikken i fjellet enn det vi har visst tidligere år. Poenget er at det er færre forhåndsbestillinger på selvbetjeningshyttene enn mange ser ut til å tro. Det er plass til mange flere folk på hyttene og på de T-merkede stiene i et attraktivt og udramatisk terreng. Vi håper at flere benytter sommeren 2020 til å gjøre seg kjent med våre nære fjellområder.
Ragnvald Jevne, styremedlem DNT Lillehammer, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags