Verden er urettferdig

Av
DEL

leserinnlegg
Dette er skrevet som en reaksjon på det jeg har sett og opplevd her på den greske øya Chios, både som hjelpearbeider og som turist.

"44 små barn på flukt kom til øya i går. Hva de kommer til, tør jeg knapt tenke på.. Leiren er helt på bristepunktet, det er ikke plass hverken innenfor og knapt nok utenfor gjerdene. Snart reiser vi hjem igjen til trygge Norge. Hvor de minste - for de aller fleste - lever et trygt og beskyttet liv, får sine vaksiner starter i en trygg og god barnehage og deretter på en trygg og god skole. De ivaretas av sine foreldre og sin familie, de slipper å stå i kø for å få mat, få klær å ha på kroppen, være avhengig av at andre skal sørge for det mest nødvendige så de rett og slett overlever.

En hel generasjon små opplever nå ikke annet en krig, forfølgelse, nød. De står på startstreken av livet, og hva er det vi tilbyr dem? Europa må våkne, hvis vi ikke gjør noe snart så er vi midt i en katastrofe vi på sett og vis er delvis skyld i. Men våre politikere fornekter seg ikke, nå sist i forbindelse med at det snakkes om å returnere flyktninger til Syria....

Jeg sitter her, på en terrasse rett ved Egeerhavet. Jeg er mett og varm, har vært ved havet og sett soloppgangen, mine venner har badet i det samme havet mens vi betraktet sola som sto opp. Trygge og glade gikk vi tilbake til hvert vårt hotell, hvor vi har det vi trenger. Ute i havet mellom Tyrkia og nord-Egeiske øyer er det "båter" på vei med redde kalde, våte og traumatiserte mennesker. Ingen av dem har et hotell å ta inn på, ingen av dem er mette, trygge og varme. Verden er urettferdig... "

Inger-Lise Gabrielsen, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags