Demokrati

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
Demokratiet her i landet er under press. Kommunene gjøres til gisler for en utvikling som utmeisles av «upolitiske» aktører. Politikerne må "logre", for ikke å miste hele prosjektet til en enn enda «feigere» nabo.

Vi trodde at overordnede hensyn, som vern, derfor best ble ivaretatt av et overordnet organ. Nå ser vi at vern ikke er vern, likevel. Og at man løper fra "smålige" hensyn utfra hva man i øyeblikket anser som mest fremskrittsvennlig.

Vi ser også at noen snakker sammen, gjerne for betaling.

Nettverk (via maktens korridorerer) jobber ofte i det skjulte - uten at de så ofte blir avslørt. Vi er litt naive her i landet?

Krysspress gjør at vi i mindre grad kan stole på, eller automatisk ha tillit til at institusjoner eller ledere er «hel ved».

Da blir den til tider utskjelte pressen (dette henger sammen) enda viktigere, og det trengs ressurser og vilje til både pirke i makten og legge til rette for en saklig debatt. Uten hensyn til hva som på kort sikt kan "lønne seg". Det er på sikt lite bærekraftig.

Tor Ødegården, Øyer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags