Gå til sidens hovedinnhold

Den lege som advarer mot vaksinering, påtar seg et stort ansvar

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Alle er enige om at koronapandemien er alvorlig. I tidligere tider døde mange under slike pandemier, sist sars. Vi i Vesten var heldige som ikke ble så hardt rammet den gangen. I Kina, der de virkelig fikk føle sars, satte de inn kraftige mottiltak for å stoppe koronapandemien.

I alle land blir helsevesenet satt under press. Landene har forholdt seg ulikt til utfordringene. I Sverige har de gjort lite for å stoppe viruset. De har satset på at det ville gå over av seg selv ved flokkimmunitet. Det har ført til ca. 12.400 døde. Bare sist døgn var det 170 nye døde. Det er et eksperiment en kan lære av. (Jeg er glad jeg bor i Norge). Nå begynner eksperimentet med vaksinene. De er utviklet raskt, men aldri har det vært brukt så mye penger på å framskaffe vaksiner. Det er i tillegg brukt en ny teknologi for å lage vaksine.

Det vil alltid være folk som er skeptiske til ny vitenskapelig teknologi. Mange har en mening. Hvem er kompetente til å si noe vektig? Er det andre eksperter med bedre bakgrunnskunnskap enn de vi forholder oss til i Norge? Jeg regner med at Nakstad og co er oppdatert.

Vi må legge til side tankene om alle som tjener penger på vaksinen. Hvis vaksinen har farlige bivirkninger eller dårlig virkning, får nok medisinfirmaene erstatningskrav i millionklassen.

Jeg har også vært skeptisk til en slik »hurtig-vaksine», men vi må ikke bare tenke på oss selv. Vaksinen vil gi flokkimmunitet. Samfunnet kan åpne opp. Vi slipper redsel for å dø av kvelning eller lide under ettervirkninger av covid-19. Jeg vil tro at bivirkningene ved vaksinen ikke er verre enn at vi kan leve med dem. Dette er et virus som stadig muterer. Vi må nok belage oss på en årlig vaksinering som ved vanlig influensa.

Jeg synes den legen som advarer mot vaksinering, påtar seg et stort ansvar.

Anne Aaby, Ringebu

Les også

Lege får kritikk for å spre feilinformasjon om koronavaksinen: – Andre sier jeg handler uforsvarlig, men jeg mener det motsatte

Les også

Les ekspertens svar på Zanjanis påstander her

Les også

Fylkeslegen kritisk til vaksinepåstander: – Leger må forholde seg til forskning