Gå til sidens hovedinnhold

Den planlagte tettbebyggelsen på Hagejordet, svekker vår beredskap

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg leser i GD 27.3.21 at det skal bygges nærmere 300 nye boliger på Hagejordet i Søre Ål, Lillehammer.

Jeg bor i Søre Ål. – Matjorda på Hagejordet er noe av den aller beste og mest lettdrevne i Lillehammer. Men nå er det slutt. – For areal som tilhører kommunen, tar man åpenbart ikke hensyn verken til Jordvern, miljøvern eller naturvern!

Jeg leser at matjorda skal selges og flyttes. – Men hvorledes i all verden mener kommunen å kunne flytte alle de jordbruksmessige fordeler som ligger på det flate, fine og lettdrevne Hagejordet? – Hvor skal jorda spres? Er det på bratt og steinet grunn eller dyrkingsfelt til fjells?

Jeg konstaterer at byens kursendring til fordel for den miljøødeleggende fortettingen – fra en romslig landsby til en by med storbypreg – nå også har nådd Søre Ål.

De ekstremt smittefarlige koronavirus variantene brer seg fortere jo tettere folk bor. Dets videre forløp er uforutsigbart.

Den planlagte tettbebyggelsen på Hagejordet, svekker vår beredskap, både mot epidemier, krig og kriser. – Jeg er gammel nok til å ha opplevd matmangelen under 2. verdenskrig. Da var all matjord og hver hageflekk brukt til å framskaffe mat.

Ola Roterud, Lillehammer