Den siktede var blodig og aggressiv, og banket på dører i nabolaget

Artikkelen er over 1 år gammel

Den siktede mannen i 30-årene banket på flere dører i nabolaget på Vinstra der en mann i 60-årene ble funnet død torsdag kveld. Den siktede var blodig og hadde aggressiv oppførsel, forteller politiet.

DEL

Under politiets pressekonferanse fredag, kom det fram at den siktede mannen i 30-årene hadde banket på dører i nabolaget der den 60 år gamle mannen ble funnet død torsdag kveld.

– Klokka 19.20 kom det melding om at en blodig og aggressiv person banket på dører. Politiet var på plass i boligkomplekset klokka 19.35, og traff da på mannen som det var varslet om. Han ble tatt hånd om av politi og ambulanse på stedet. Samtidig sjekket vi ut en adresse, hvor vi finner en mann i 60-åra, som blir erklært død av ambulanse klokken 19.50, sier lensmann Jon Gaarden.

Politiet var fremdeles knappe med informasjon på pressekonferansen, og vil ikke gå inn på detaljer så tidlig i etterforskingen. I tillegg til Gaarden, var etterforskningsleder Svein Morten Laingen og politiadvokat Lars Rune Ringvik til stede på pressekonferansen.

Politiadvokat Ringvik kunne bekrefte at saken gjelder grov kroppsskade med døden til følge, og at politiet har skjellig grunn til å mistenke mannen i 30-årene for handlingen. Mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i fire uker fra i morgen.

Det ble fra salen spurt om det var beslaglagt noen våpen i forbindelse med pågripelsen, men det ønsket ikke politiet å kommentere så lenge undersøkelser pågår.

De kunne heller ikke gå inn på motivet for handlingen, men at det nå er et av hovedpunktene politiet jobber med.

– Ut ifra opplysningene vi har nå, er det ikke et klart motiv, sa Laingen.

På spørsmålet om relasjonen mellom den avdøde mannen i 60-årene og den siktede svarte politiet at de har bodd i nærheten av hverandre i flere år, uten å kommentere det ytterligere.

Den siktede mannen har fått oppnevnt advokat Kåre Lund. Han har ikke villet la seg avhøre ennå.

Avslutningsvis på pressekonferansen sa lensmann Gaarden at Vinstra fremdeles er et trygt og godt sted å bo, tross to alvorlige hendelser i løpet av de siste ti månedene.

– Dette er den andre alvorlige hendelsen på Vinstra, og den kommer til å prege bygdesamfunnet vårt. Vi vil likevel forsikre befolkningen om at det skal være trygt å bo på Vinstra, og at de to sakene ikke har sammenheng med hverandre, sa Gaarden.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken