Den viktigste stemmen døla-politikken

GJENNOMSLAG: Hanne Velure er gjenvalgt til Høyres sentralstyre. Det er viktig, også for døler som ikke vil ha mer Høyre-politikk.

GJENNOMSLAG: Hanne Velure er gjenvalgt til Høyres sentralstyre. Det er viktig, også for døler som ikke vil ha mer Høyre-politikk.

DEL

LederDette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.Hanne Velure fra Lesja har en fot inne på både lokalt, regionalt og sentralt nivå i politikken. Sist helg ble hun gjenvalgt som sentralstyremedlem i Høyre. Hun er samtidig leder for Utmarkskommunenes sammenslutning, og er dermed noe så sjeldent som en Høyre-politiker med stor tillit også i rødgrønne bygder.

Politisk engasjement fortjener respekt. I den politiske debatten er det lite raushet mellom meningsmotstandere. Hanne Velure er trolig den politikeren i Lillehammer og Gudbrandsdalen som nyter størst respekt i alle leire.

Regjeringen skryter gjerne av at kommunene nå oftere får medhold i saker der lokale interesser er i konflikt med nasjonale og regionale interesser. Rødgrønne ordførere i Gudbrandsdalen vet at de har fått god hjelp til å vinne slike seire. Ordførere som definitivt ikke ønsker seg Høyre-politikk, erkjenner at det likevel er viktig å ha Høyre-politikere. De trenger noen som kan bistå med å etablere kontakt med politisk ledelse i departementskontorer, og som kan snakke godt om de lokale interessene i møte med partifeller i regjeringskontorene.

For et distrikt hvor Høyre ikke har noen sterk tradisjon, og hvor de regjeringspartiene KrF og Venstre nærmest ligger brakk, spiller Hanne A. Velure en politisk hovedrolle. Denne rollen styrker hun hver eneste uke, ved at hun også setter et sterkt preg på det offentlige ordskiftet. Mens rødgrønne gudbrandsdøler og lillehamringer romsterer på grupperommene, er Velure på plass i den offentlige debatten.

Akkurat nå er Hanne A. Velure den viktigste og tydeligste stemmen i den politiske debatten i GD-land.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags