Gå til sidens hovedinnhold

Der Trosholmen videre ser svart av ordet «privat», ser jeg enorme muligheter for Lillehammers IKT-miljø

Artikkelen er over 1 år gammel

leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Igjen er Aps ordførerkandidat ute og advarer mot de private. De private og deres utførelse av tjenester til det offentlige er visstnok det verste som kan skje, og i alle fall i Lillehammer. Denne gangen advares det mot at Forsvaret vurderer å la deler av sine IKT tjenester bli utført av private. Det er en fare både for rikets sikkerhet og for Jørstadmoen, ifølge Trosholmen.

For det første fester jeg min lit til Forsvarets egne analyser av sikkerhetssituasjonen, og at de selv mener det er viktigere å konsentrere seg om oppgavene, også innenfor IKT, som bare de kan og skal løse.

Når det gjelder de privates utføring av driften av deler av IKT tjenesten til Forsvaret, så er Cyberforsvaret vesentlig mer enn drift av IKT tjenester. Der Trosholmen videre ser svart av ordet «privat», ser jeg enorme muligheter for Lillehammers IKT-miljø. Skal vi sikre et blomstrende Lillehammer i fremtiden må vi begynne å se dagens muligheter og gå etter de. Man kan jo også spørre seg hvordan budskapet til Ap i Lillehammer henger sammen når de til stadighet snakker om mulighetene Cyberforsvaret gir når de tydeligvis mener at private faktisk ikke skal få lov til å levere tjenester til Cyberforsvaret?!?

I januar hadde jeg et innlegg i avisa om hvordan vi lokalt og regionalt må jobbe for å sikre Lillehammer en sterkere og tydeligere posisjon. Der hadde jeg som en av fire saker det å være aktive pådrivere for å skape ytterligere arbeidsplasser i privat sektor. Herunder fornye og forsterke vår posisjon som en forsvarskommune slik at vi blant annet kan få privat knoppskyting som følge av Cyberforsvaret.

At Forsvaret selv ønsker større privat utførelse av deler av sine tjenester er en hånd vi bør gripe, og vise at ja vi kan tilby dette - ikke avslå ved første rundbøye fordi man er prinsipielt uenig i privat utførelse. I et knutepunkt ved skysstasjonen vil vi kunne bygge opp en IKT klynge av stort format, som server både offentlig og privat sektor. Tenk hvilke muligheter det er for oss, vertskommunen til Cyberforsvaret. Det er på tide å bli offensive og gripe mulighetene, ikke stenge dører.

Oddvar Møllerløkken, Lillehammer, ordførerkandidat Høyre