Desentraliser Innlandet

Av
DEL

Meninger

Viser til det fine debatt-innlegget i GD onsdag 15. januar med ambisjoner om at «Sp vil ta grep for Innlandet». Ja, med en varaordfører fra Sp og et rødgrønt fylkesstyre må vi ha store forventninger. Kan dette bli et prøveprosjekt og et utstillingsvindu for en evt. framtidig regjering?

- Den forrige rødgrønne regjeringen klarte i liten grad å demme opp mot sentraliseringen. Det starter dårlig også for det nye Innlandet, men det er kanskje ikke for sent å instruere ledelsen til å organisere seg i en mest mulig desentralisert modell med et langsiktig perspektiv. Selv om modellen på kort sikt ikke gir den beste bunnlinjen, vil ringvirkningene på lang sikt gi det beste resultatet. Organiseringen må derfor ha som utgangspunkt å plassere arbeidsoppgavene «så langt ut i distriktene som mulig» og dermed berike bygdesentrene med kompetansearbeidsplasser og ditto ringvirkninger.

I et digitalisert samfunn er det her bare snakk om vilje. Det skal ikke være mer ubehagelig å flytte arbeidsplasser fra byene til landsbyene enn omvendt.

Vi ser framtida forventningsfullt i møte, og ønsker fylkespolitikerne lykke til med oppdraget.

Kjell Terje Kringstad, Vinstra

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags