Det er 105 ledige barnehageplasser i Lillehammer

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.
I GD for noen dager siden skriver Aps gruppeleder i kommunestyret, Merete Kjellberg, at det ikke er ledige barnehageplasser i Lillehammer. Sist uke uttaler barnehageleder i Lillehammer kommune, Marianne Slåen Bruket, til GD at det er 105 ledige barnehageplasser i Lillehammer kommune.

Det hele har sin bakgrunn i at det fra kommunedirektøren er skissert hvilke innsparinger man kan oppnå ved å legge ned Saksheim og Buvollen barnehager, som begge har få barn og ledige plasser, og at disse plassene er relativt kostbare.

Aps gruppeleder har langt på veg – slik jeg leser innlegget hennes – antydet at det for Ap er aktuelt å gå for nedlegging av ovennevnte barnehager. Høyre har klart signalisert at det ikke er aktuelt for vår del. Distrikts- og grendepolitikk er mye mer enn kostnader for barnehager. Vår gruppeleder har signalisert at det er mer aktuelt å se på barnehagestrukturen i sentrumsområdet, hvor de fleste barnehagene er.

Jeg velger å ha tillit til barnehagelederens uttalelse om antall ledige barnehageplasser i Lillehammer. Hvorfor tyr da Aps gruppeleder til det jeg oppfatter som usannhet som begrunnelse for eventuell nedlegging i grendene?

Bjørgulv Noraberg, Lillehammer, kommunestyrerepr. (H)

Så rå og brutal er denne høstens budsjettsituasjon

Når blir grendene "uforholdsmessig dyre"?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags