Det er en tid for alt

Av
DEL

leserinnlegg 

GDs politiske redaktør Hallvard Grotli gikk av forrige uke. Høyres Hanne Alstrup Velure er tilsynelatende lei seg for at Grotli ga seg som 70-åring (!) etter 40 år (!) i avisen. Velure roser Grotli for medmenneskelighet, empati, analytisk penn og skarpt blikk (GD 26.6.20).

Det er ikke mange av mine tidligere politikerkollegaer som kan slutte seg til Velures ord, dessverre, og ikke jeg heller. Grotlis penn var fryktet blant politikerne fordi han kunne finne på å skrive hva som helst. Det rammet sjelden rettferdig.

Som tidligere opposisjonsleder og ordførerkandidat Eivind Falk (H) skriver i sin blogg: Grotli hadde sine darlings. Velure roser Grotli for at han kunne skille mellom sak og person, men slik var det ikke når det gjaldt Eivind Falk. Falk var ingen favoritt hos Grotli, og Grotli sørget dessverre på mange måter for at Falk aldri ble sett på som en troverdig ordførerkandidat på Lillehammer. Han og hans linje ble regelmessig latterliggjort av Grotli. Det var synd, for denne byen trengte – og trenger fremdeles – alternativer.

Jeg kommer ikke til å savne rødgrønne Grotli som politisk redaktør i GD, men det hender at jeg savner Kjell Haugerud, som gikk av tidligere. Haugerud hadde nettopp de egenskapene Velure skriver om i sitt innlegg. Haugerud var rettferdig, tilstedeværende, skarp, analytisk og medmenneskelig. Og kanskje aller viktigst: Haugerud var aldri dritviktig eller selvhøytidelig. Haugerud slengte aldri ubegrunnet eller unødvendig kritikk – og i den grad han hadde sine darlings blant politikerne, oppdaget vi dem aldri fordi han var så profesjonell. Grotlis favoritter derimot var ikke vanskelig å oppdage. Velure skriver at hun og Grotli har de samme verdiene. Men hva med de politikerne som ikke hadde de samme verdiene som ham?

Det er én ting denne byen, dalen og avisen trenger mer enn noe annet, og det er meningsmangfold. Det meningsmangfoldet sikres best ved at ingen politisk redaktør får sitte i 40 år og prege avisen med sine foretrukne politiske farger – og favoritter – i den grad Grotli gjorde. Så i motsetning til Velure håper jeg at vi faktisk har sett den siste kommentaren fra Grotli. Det er virkelig på tide å slippe til andre nå.

Sanna Sarromaa, Lillehammer, eks-politiker (V)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags