Det er skremmende at fjellene blir bygd ned av store hytter som er større enn villaen folk har hjemme

Av
DEL

leserinnlegg 
Etter å ha bodd her i Innlandet i 14, er det skremmende at fjellene blir bygd ned av store hytter som er større enn villaen folk har hjemme. Jeg har aldri opplevd lignende andre steder, og i hvert fall ikke på Helgeland.
Det er dette jeg kaller for forurensning, ikke vindturbiner på et fjell hvor man ikke ser et menneske. Men her er det pengene som rår, og ikke det å ta vare på mangfoldet i fjellet.
Folk klager på at det går sauer helt opp til hyttedøra. Men hva kan man vente, når man bygger eller kjøper hytte midt i beitemarka til sauen?

Jeg synes hyttekommunene i Innlandet og andre kommuner som er vertskap for store hyttefelt prater nonsens når de snakker om ta vare på naturen. Det er rett og slett dobbeltmoral, og det henger ikke sammen med virkelighetsforståelsen av å ta vare på miljøet, ikke bare i byen.

Lillehammer kommune snakker om å få bilene bort fra byen. Man burde sammen med andre kommuner i Mjøsområdet heller sette foten ned for mer hyttebygging. Men nei, jeg e redd for at det aldri skjer, for det er pengene som rår. Og til de som ønsker hytte, det er ingen menneskerett å ha hytte, uansett hvor på Østlandet eller i Innlandet det måtte være.

Vidar Arnstein Olsen, pensjonist, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags