Det er snart på tide å tenke grundig igjennom om man skal stemme på de "jævla sosialistene" på venstresida, eller på de "jævla egoistene" på høyresida

- At regjeringen er mer glad i penger enn i mennesker må bare tas til etterretning, skriver Per Enebo.

- At regjeringen er mer glad i penger enn i mennesker må bare tas til etterretning, skriver Per Enebo.

Av
DEL

leserinnlegg

Provoserende overskrift, men jeg bruker samme terminologi som finansministeren når hun omtaler "jævla sosialister".

Jeg ble hofteoperert 3.12.2018, og går fortsatt med krykker. Det gikk en dag etter operasjonen, før jeg ble sendt hjem igjen til min ensomhet og daglige plikter – snømåking inkludert. Det var forutsatt at jeg selv skulle ordne med fysioterapi, men det ble juleferie i bransjen. Om jeg hadde blitt operert i 2017 ville jeg fått 2 uker på Skogli Helse og Rehabiliteringssenter på Lillehammer før hjemreise. Men helseministeren vil spare penger!

Når man blir gående ett år på sykepenger så må det stilles spørsmål ved hvor mye som er blitt spart! Men det går nok fra et annet budsjett (NAV!), og konsekvensene er ikke så lett synlige.

Bent Høie er heldig, for jeg er blitt 80 og alderspensjonist, så han sparer sykepengene! At jeg er glad i friluftsliv og skiturer, og nå vil få vesentlig redusert livskvalitet betyr nok lite. Jeg kommer i kategori med de svake i samfunnet.

Nei da! Jeg skriver ikke dette for min egen del. Jeg er bare et nærliggende eksempel på mye lignende. Dette skrives i irritasjon over at ting som tidligere har fungert bra i samfunnet, og som denne regjeringen så absolutt vil ødelegge. Hovedsaken er å få fram det faktum at for høyreregjeringen betyr penger mer enn omtanke for vanlige mennesker, og pengene skal gis til de rike for å få flere høyrestemmer. Foretaksmodellen på sykehussektoren (NPM) tilsier at mennesker i nød skal behandles som pakkegods – repareres fort og ut fort. Ofte må pasientene legges inn flere ganger pga. tilbakefall.

Tjenester omorganiseres, og institusjoner legges ned. Mennesker med fysiske og mentale lidelser fortviler fordi de ikke får -eller får beholde- den hjelpen de har behov for der de er. Og dette er sårbare mennesker.

NAV-skandalen er et godt eksempel på at penger er det viktigste. Det er en katastrofe for de uskyldige som er berørt. Da tenker ikke jeg bare på klienter som er blitt mishandlet, men også på ansatte i NAV. Ingen skal innbille meg at ikke dette har sammenheng med innstramminger av pengebruk både på ansatte og klienter.

At regjeringen er mer glad i penger enn i mennesker må bare tas til etterretning.

Jeg er ikke i et øyeblikk i tvil om at våre politikere lett vil kunne produsere uttalelser som motsier alt det som er sagt foran, gjerne ved å skylde på andre. (F.eks. er mange oppgaver overført til kommunene uten at penger følger med!) Sylfest Lomheim hadde slik definisjon på politikk i Klassekampen for ett års tid siden: "Politikk handlar om ord, overtaling, tilsløring, løgn."

Det som står foran er min oppfatning, og det skal mer enn ord til for at jeg skal forandre på den. Igjen å få tillit til politikere er en viktig del av det.

Det er valg om et par år, og det er snart på tide å tenke grundig igjennom om man skal stemme på de "jævla sosialistene" på venstresida, eller på de "jævla egoistene" på høyresida – for å bruke Frp-nomenklatur.

Per Enebo, Lillehammer


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags