Det har vært mange og til dels grove tilfeller av trakassering

KRONERULLING: Marit Hasvold Egeland på Snøhetta Camping får støtte gjennom kronerulling til å løse flokene på campingplassen.

KRONERULLING: Marit Hasvold Egeland på Snøhetta Camping får støtte gjennom kronerulling til å løse flokene på campingplassen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nesten 100 prosent av beboerne på Snøhetta Camping står bak kronerulling for å få ro på plassen.

DEL

Leserinnlegg 
Vi er leietakere på Snøhetta Camping på Hjerkinn som aldri har vurdert å flytte, men som koser oss på plassen som for oss er et deilig feriested. Vi har ønsket Marit Egeland velkommen som ny eier etter at Elin Wittusen solgte stedet i mars 2018. Så vidt oss bekjent er det ingen juridiske konflikter mellom dem.

Dessverre har noen få leietakere på plassen uttrykt et sterkt ønske om at Egeland ikke skal bli på Snøhetta Camping. De har skapt støy og vanskeligheter, og det har vært mange og til dels grove tilfeller av trakassering av Egeland.

Vi har lenge sittet stille og sett på hvordan den nye eieren av plassen har blitt motarbeidet. Nå vil vi ikke stilltiende se på dette lenger. Det ødelegger ikke bare for eier, men også for oss leietakere som vil være på plassen. Vi har sett og hørt så mye i tida etter at ny eier overtok, og vi tar sterk avstand fra oppførselen til enkelte på campingplassen. Nå ser vi bare frem til at de siste flytter.

Vi er klar over tvisten rundt enkelte av hyttene på eiendommen, men flere av beboerne i campinghyttene har funnet en god løsning med eier. Saken bunner i at da Egeland kjøpte eiendommen, var den godkjent med åtte næringshytter for utleie. De hadde forrige eier søkt kommunen om å få føre opp, og alle hyttene står registrert som utleiehytter på næringseiendommen. Ved salget ble disse overført ny eier sammen med den øvrige eiendomsmassen, og eier betaler eiendomsskatt for dem.

Vi opplever det som et raust tilbud fra eier at noen kan ta med seg de omtvistede hyttene, mot at de betaler for rivningssøknad og gebyr for søknad om å få sette opp tilsvarende hytter. Ny eier har tilbudt seg å stå for øvrige søknader, ferdigstillelse og bygging av nye hytter. Dette tilbudet er ikke akseptert, og hytter er ulovlig forsøkt flyttet. Disse personene velger å fortsette striden for kr 8000 pr. hytte som er det kommunen opplyser de skal ha i gebyrer. Vi som har feriested på Snøhetta Camping, har derfor gått sammen om en innsamling for å betale gebyret for å sette opp nye hytter. Det er det verdt, for da har disse personene ingen grunn til å bråke mer. Vi håper dette vil skape fred på plassen. Da ser vi høsten lyst i møte.

Leietakere på Snøhetta Camping; Målfrid Bjørgum, Henry Arntzen, Karina Bjørgum, Svein Bøe, Rigmor Håøy, Wencke Dekke, Ragnar Dekke, Tone Bøckmann, Stein Mæhre, Signe Karin Hotvedt, Ottar Follo, Hanna Follo, Eli Thorsen, Steinar Johannessen, Torbjørn Simonsen, Anne Grethe Simonsen, Ståle Storås, Johnny Svendsen, Tonje Andresen, Anders L. Enberget, Anne- Lise Vedeler, Liv Elisabeth Wenner, Steinar Kåre Wærdahl og Anna Karin Wærdahl

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags