Det internasjonale skiforbundet forbyr fluor i skismøring

Fra sesongen 2020/2021 blir det forbud mot alle fluorholdige smøreprodukter i skiidretten. Det har det internasjonale skiforbundet bestemt.

DEL

NRK melder at Det internasjonale skiforbundet i dag, lørdag 23. november 2019 har vedtatt et totalforbud mot fluorholdige smøreprodukter.

Til NRK sier skipresident Erik Røste at det er tre grunner til at FIS har vedtatt dette:

– Det ene er helserisikoen ved bruk av produktene, det andre er at det reduserer kostnadene til skismurning og det tredje er miljøeffekten, sier Røste.

Leder for langrennskomiteen i FIS, Vegard Ulvang, jubler over vedtaket.

– Et fantastisk vedtak. En stor dag for skisporten. Veldig bra, sier Vegard Ulvang som er leder for langrennskomiteen i FIS

– Det er Norge som har reist saken i FIS-styret gjennom skipresident i Norge Erik Røste. Dette tror jeg alle er svært fornøyde med, sier Vegard Ulvang til NRK.

Norges Skiforbund innførte i fjor forbud mot bruk av fluorholdige produkter, som brukes for å forbedre gliden i langrennssporet, for utøvere opp til 16 år. Forbudet ble begrunnet med smørernes helse, kostnader og selve miljøaspektet.

Etter innspill fra Norges Skiforbund har FIS-styret nå vedtatt at forbudet skal gjelde alle grener fra og med neste sesong. Det ble klart på et møte i tyske Konstanz.

På bakgrunn av vedtaket er det satt ned en arbeidsgruppe som sammen med industrien skal arbeide for å finne en testmetode som avslører bruk av fluor.


Artikkeltags