Gå til sidens hovedinnhold

Det nye forslaget til E6 trasé kan puttes i skuffen igjen

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.


Nye Veier la fram et forslag om ny E6 trasé i Sør-Fron og Ringebu kommune under et møte i kommunestyret i Ringebu i forrige uke. Dette er mildt sagt en merkelig saksbehandling fra Nye Veier sin side, da Sør-Fron kommune ikke er informert om forslaget uten om det vi leser i GD.

Sør-Fron kommune har vedtatt en reguleringsplan for ny E6 på Frya, med Nye Veier sitt forslag må det til en ny og omfattende reguleringsplan noe som vil koste både tid og penger.

Forslaget vil beslaglegge store områder med dyrka mark i Sør-Fron, noe jeg mener er helt uaktuelt. I tillegg vil forslaget kutte ut krysset på Frya med lett atkomst til industriområdet og avkjøringen til Venabygdsfjellet.

Flere eiendommer langs dagens E6 fra Gunstadmoen til Frya er innløst og revet av SVV (staten), med det nye forslaget fra Nye Veier var dette helt unødvendig og sløsing med skattebetalernes penger.

Forslaget D1 kan Nye Veier bare legge i skuffen igjen, bruk heller tiden på å få bygd ny E6 med en av de andre alternativene A1 eller C1.

Arne Bredeveien, kommunestyremedlem (Ap), Sør-Fron