Det nye Mesnakvartalet, en gjøkunge i et Lillehammer-rede

- Den svære bygningsmassen bærer preg av å skulle gi mest mulig inntjening på et lite areal. Jeg synes at de ansvarlige har tatt alt for lite hensyn til omgivelsene, skriver landskapsarkitekt Christian Brochmann.

- Den svære bygningsmassen bærer preg av å skulle gi mest mulig inntjening på et lite areal. Jeg synes at de ansvarlige har tatt alt for lite hensyn til omgivelsene, skriver landskapsarkitekt Christian Brochmann. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
Lillehammers sjel ligger blant annet i en overveiende lav bebyggelse i sentrum, med frie siktlinjer til alle kanter. Det er slike kvaliteter som gjør at både vi som bor her, og turister er glade i Lillehammer.

Det nye Mesnakvartalet bryter voldsomt med disse kvalitetene. Det ser ut som en alt for stor masse klemt ned på en alt for liten plass. Mange husstander mister den uerstattelige utsikten over Mjøsa og mjøslandskapet, og noen mister all utsikt.

Hvordan vi som trafikanter opplever byen, er en viktig faktor for trivselen. Fram til nå var det slik at når bilister, syklende og gående, kom nedover Nordsetervegen fra Stampa-rundkjøringen, så åpnet det seg et fenomenalt utsyn over Mjøsbekkenet.

Slik er det også, men bare fram til Røde Kors-husene. Derfra og ned er utsynet blitt helt blokkert. Og hvor hyggelig er det for trafikantene som passerer på østsiden av komplekset, med en lang og skyhøy fasade på vestsiden som lukker gaterommet inne?

Mesnaelva renner som en grøft mellom blokkene.

Jeg synes at den svære bygningsmassen bærer preg av å skulle gi mest mulig inntjening på et lite areal. Jeg synes at de ansvarlige har tatt altfor lite hensyn til omgivelsene.

Mitt varsko til Lillehammer kommune, byggherrer og politikere er: Erkjenn, og ta hensyn til de faktorer som gjør Lillehammer til en hyggelig by – når nye byggeprosjekter kommer på trappene. Ellers forsvinner Lillehammers sjel!

Christen Brochmann, landskapsarkitekt, Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags