Det nytter ikke med trass og sure ytringer

Av
DEL

leserinnlegg

Jeg refererer til diverse avisinnlegg både i GD og Dølen fra forskjellige listekandidater i Ringebu Ap. Etter å ha hatt rent flertall siste periode, er det merkelig at det nå må bruke spalteplass for å fortelle innbyggerne hvor vanskelig opposisjonen har gjort det for dem. Det virker som vi har skylda for at de ikke klarte å presse gjennom utbygging av bl.a. områder på østsida av fjellet. Vi har faktisk respekt for den vedtatte Rondane-Sølnkletten-planen, som har et overordna mål om å ivareta villreinen. Så kan vi alle i ettertid diskutere oss blå om vi liker planen eller ikke, og være snurt fordi det ikke kan bygges og utvikles der vi vil.

For Tverrpolitisk er det viktig å ha et godt forhold til overordna myndigheter, vise respekt og ha tillit. Det nytter i alle fall ikke med

trass og sure ytringer.

Innlegg fra Ap i avisa fredag den 30. august avslutter med følgende: "Vi er vel litt skeptisk til Berulf Vågan sin omsorg for landbruket, og ikke minst til vern av dyrka mark." Dette tolker jeg som et spørsmål.

Svaret er: Vi er veldig glad for at skepsisen til vår ordførerkandidat ikke er stor. Kjedelig hvis Ap skal lide under sin skepsis, i tillegg til sår de selvforskyldt har på leggen. Vår ordførerkandidat Vaagan har vært veldig god å lene seg til ved flere anledninger.


2. og 4.-kandidat på Tverrpolitisk liste fikk litt på pukkelen for å ha pirka borti saksbehandling – eller mangel på sådan – når det gjelder bruk av det fraflytta biblioteket i Vålebrua. Tverrpolitisk ønsker Makerspace all verdens lykke til i sin gode misjon, og håper de får et flott, velegna sted å boltre seg på; ikke en «gammel, nedslitt murbygning» som vil koste kommunen 1,3 mill.kr (iflg. administrasjonens beregninger) for å bli utleievennlig. For det ville det koste hvis Historielaget skulle inn der.

Makerspace, som det kreative verksted, har iflg. komm.styrevedtak 082/17 en prøvetid på 2 år fra 1.1.2018 -31.12.2019. Så det er korrekt av varaordfører at det skal evalueres i forbindelse. med økonomiplanen 2020–2023. Så det var en grusom feil av oss å anta evaluering etter 31.12.2019.

Ellers etterlyses en orientering og resultatet av de 4 tidl. nevnte innovasjonsstudiene i Byregionprogrammet, og hva disse studiene har kostet kommunen. Jeg er absolutt ikke ute etter å være slem med Ap eller andre parti, men vil ha åpenhet, ærlighet, respekt for andres meninger og holdninger, og være bevisst på at vi er representanter for innbyggerne og forvaltere av kommunens stadig slankere pengesekk.

Arnhild J. Baukhol, 2.-kandidat for Tverrpolitisk liste, Ringebu


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags