For få år siden sa jeg fra om, at lyset var borte på OL-skiltet på «ViewPoint Lillehammer». OL-skiltet på rasteplassen ved Vingrom kirke. Den gangen var det også mørkt på det store OL94-emblemet på sykehusblokka. Da ble det fikset lys både på skiltet og blokka. Men nå har jeg funnet det nødvendig – som dere ser av bildene – å komme på farten igjen. Å få bokstavelig talt «lys i lampa» for Lillehammer.

Mobilkameraet mitt så for øvrig nå 7. mars, da begge bildene ble tatt, mer lys i OL94-symbolet på sykehusblokka enn hva en ser med blotte øyet. Dessuten er nordlyset uten farger. Det hadde farger, da jeg var frivillig i 1994. På det sterkt lysende ungdoms-OL-symbolet er det dessuten bare lys i de to første bokstavene i navnet Lillehammer. For øvrig mener jeg 2016 har fått en overdrevet prangende og lysende plass på sykehusveggen i mørket. Det var uomtvistelig OL94 som satte Lillehammer og Norge på verdenskartet og ikke ungdoms-OL.

Det er to store løft i Lillehammers historie med hundre års mellomrom. Det var jernbanen i 1894 og OL i 1994. OL94 var et løft fra Hamar i sør til Ringebu i nord. OL94 var også et løft for Gjøvik. Ja, hele Norge. Vi trenger noe slikt igjen nå i disse tider. Et nytt vinter-OL på Lillehammer og i regionen. Et krafttak fra den oljerike Staten som kan gi framtid for næringsliv og begeistring og håp for folket.
Få lys i lampene!

Arnt Orskaug, Lillehammer