Gå til sidens hovedinnhold

Dette bildet vant fram blant 133 bidrag

Artikkelen er over 1 år gammel

Carra Leirflaten fra Skjåk tok det beste bildet i fotokonkurransen til Innlandet fylkeskommune i oktober.

(Østlendingen)

Vinnerbildet fikk 221 av 985 stemmer og vant fram blant 133 bidrag. Bildet har fått tittelen «Cheva i haustfargo».

Prosjektleder Jørn Øversveen er glad for den store oppslutningen om konkurransen, men vil gjerne ha tilsendt flere bilder med mennesker og aktiviteter.

Innlandet fylkeskommune arrangerer konkurransen i samarbeid med GD, Østlendingen, Kunstbanken og fotograf Arnfinn Johnsen.

Prosjektet Innlandsbilder skjer i samarbeid mellom Innlandet fylkeskommune, Kunstbanken, fotograf Arnfinn Johnsen, Østlendingen og Gudbrandsdølen Dagningen (GD), som har presentert og kommer til å presentere månedsvinnere helt fram til konkurransens slutt i mars neste år.

Alle månedsvinnerne får en liten overraskelse i posten.

Vinnerne går også videre til den store årsfinalen i mars 2021 der det beste innlandsbildet skal kåres. Førstepremien er på 10 000 kroner, andrepremien på 5 000 og tredjepremien på 2 000 kroner.

– Bildet skal vise noe som får oss til å tenke «dette kjenner jeg meg igjen i. Dette kan jeg stå for». Og den følelsen skal man kjenne på enten man bor i Eidskog, Vågå eller i Sørskogbygda. Juryen har sagt de gjerne vil ha naturbilder, men et må være bilder som inkluderer, sier Øversveen om bidragene de ønsker seg til konkurransen.

I tillegg til folkekonkurransen, er det en konkurranse for profesjonelle og hobbyfotografer. Der publiseres innsendte bilder fortløpende, og det kåres en vinner i mars 2021. Vinneren får en fotoworkshop med Morten Krogvold i Vågå.

Øversveen minner om at de ønsker seg flere bilder i denne delen av konkurransen.

Kommentarer til denne saken