Nettavisen: Om ikke lenge skal åtte nye kjendiser sette mars ut i den norske naturen i den andre sesongen av «71 grader nord – team». Der skal de kjempe seg på kryss og tvers i den norsk naturen – parvis.

Lagene skal konkurrere mot hverandre på tid, og det laget som tåler mest, samarbeider best og kommer først til siste sjekkpunkt, vinner.

En av de åtte kjendisene som skal legge ut på tur, er Frank Løke (42). Etter en hard og tung tur opp til verdens farlige fjell, K2, tidligere i sommer, ville man kanskje tro at den tidligere håndballspilleren har lengtet etter en rolig høst i sofakroken, men den gang ei. Han skal derimot nå ut på tur igjen som en av de åtte kjendisene som skal kjempe om seieren i «høstens vakreste eventyr».

– Det blir utrolig gøy, jeg har gledet meg veldig til dette, sier Løke til Nettavisen.

Vil vise seg fra en ny side

Med seg på laget har Løke fått med seg tidligere «Ex on the Beach» og «Kompani Laurtizen»-deltaker Rikke Isaksen (27), og sammen har de store ambisjoner om å nå langt i konkurransen.

De to kjenner kun til hverandre fra før, men har godt inntrykk av hverandre før de setter i gang med konkurransen. Selv om de begge både er tøffe og sterke i personlighetene har de god tro på at samarbeidet vil gå radig mellom dem.

– Jeg har jo fått en maskin på lag! Han er jo typ udødelig. Han er sterk mentalt og fysisk, så jeg har ingen klager på partneren min. Jeg tror vi kan være veldig like på noen ting, også er vi nok ulike på andre ting. Men det blir veldig gøy å bli kjent med Frank, så skal vi forhåpentligvis vinne det her, sier Isaksen til et stort smil fra Løke.

Løke, som altså nådde toppen av verdens farligste fjell i juli, har hatt en litt annen oppkjøring av resten av gjengen. De første ukene etter hjemkomsten var slitsomme, men treningen ble det aldri stopp på.

– Akkurat som etter Mount Everest fikk jeg en liten «down» etter den turen, men etter cirka tre uker så fikk jeg en formtopp igjen. Så nå føler jeg meg egentlig udødelig, sånn som Rikke sa, sier han med et smil.

Den tidligere håndballspilleren har i mange år kjørt det han selv kaller for et «one man show», og nakenstuntet under «Skal vi danse» er en av de tingene han har funnet på. Nå som han er på lag med Isaksen har han tenkt til å gå tilbake til den gode lagspilleren han er.

– Det blir ikke noe «one man show» her, forsikrer han.

Frank Løke har fått streng beskjed hjemmefra før innspilling. Se hva de har sagt i videoen under:

Men selv om Løke og Isaksen har et godt utgangspunkt for å nå langt i konkurransen, vil de ikke undervurdere sine konkurrenter. Løke og Isaksen skal nemlig konkurrere mot Martin Ylven (33) og Anders Myrvold (47), Jorunn Stiansen (38) og Alejandro Fuentes (34), og Kristine og Johanne Thybo Hansen (31).

– Ingen andre som er råere fysisk

Martin Ylven og Anders Myrvold kjenner hverandre godt som lagkamerater fra ishockeyarenaen, men hvordan de blir på lag i den norske naturen gjenstår å se.

– Vi er klare. Vi er så godt forberedt som vi kan være. Skogen er veldig ukjent for oss, men mentalt sett så er vi klare for en bra, lang og røff tur, og som team kommer vi til å være sterke. Vi kjenner hverandre godt og vi er vant til å jobbe i lag, så hverandres styrker og svakheter kjenner vi godt, sier Myrvold før han fortsetter:

– Martin er jo en maskin fysisk. Jeg tror det er ingen andre som er råere sånn fysisk sett her, så min oppgave blir å plassere han riktig ute i skogen, fortsetter han.

Selv mener duoen at det er de som har de beste fysiske forutsetningene av alle lagene, og med det er best rustet for de mange kilometerne de skal legge begge bak seg de neste ukene. I tillegg til at de kjenner hverandre godt og vet hvordan det er å jobbe sammen, har de god tro på at de vil være sterke i konkurransen.

– Det er jo veldig mye om og men på den veien her, det er jo ikke bare å gå på sti. Men som lag er nok vi de som er fysisk best til å gå lenge og holde det gående. Anders og jeg jobber bra sammen og vi er vandt til å jobbe i team, og ta utfordringer sammen, sier Ylven.

På ett spørsmål bryter de to ishockey-profilene ut i latter. Se hva i videoen under:

Med tanken om at det er en lang tur og innspilling de skal gjennom har de to lagt en plan om å ta én dag av gangen og ikke tenke for langt fram, selv om de selvfølgelig går for seier i konkurransen.

– Det er veldig mange dager, og de er veldig innholdsrike. Man får jo ikke beskjed om hva som skjer lenger fram, så vi må bare konsentrere oss om den ene dagen og hva som skal skje den dagen. Vi har konkurransehoder, men man kan ikke begynne å jage seier første dagen, man må dele det opp i litt delstykker for at man skal få mest mulig ut av det, sier Myrvold.

– Tror dere at dere kommer til å klare å gjøre det?

– Vi føler det, men det gjenstår å se, svarer Myrvold med et glimt i øyet.

Vennskapet er styrken

Ylven og Myrvold er ikke det eneste laget som har et langt vennskap bak seg. Også Jorun Stiansen og Alejandro Fuentes skal ut på tur og kan skimte med et vennskap som strekker seg tilbake til da de begge deltok i «Idol» i 2005. Nå skal de derimot på et nytt TV-eventyr sammen, i «71 grader nord – team».

– Vi får se hvor lenge vennskapet holder etter dette, spøker Stiansen.

– Neida, vi skal bare nyte godt av at vi kjenner hverandre så godt og nå skal på livets reise sammen. Vår styrke er jo akkurat det, at vi begge er bevisste, ærlige og tør å si ifra om hvordan vi har det.

Les også: Alejandro Fuentes ser tilbake på skandaleulykken: – Et vendepunkt i livet

I godt selskap av tre andre sterke lag, legger ikke Stiansen og Fuentes skjul på at de tror de som er «underdogs» i årets sesong. De er begge enige om at de nå skal kose seg på tur, gjøre så godt de kan og ta de utfordringene som kommer når de kommer.

– Jorun har jo veldig bein i nesa, det har hun alltid hatt. Hun stepper alltid opp og trekker seg ikke unna om det er noe. Jeg kjenner henne godt, så det er ingen andre jeg kunne tenkt meg å gå på tur med, sier Fuentes.

Duoen har allerede forsøkt seg på en aldri så liten «oppvarmingstur» før de skulle på innspilling. Det gikk ikke helt etter planen. Hør hva som skjedde i videoen under:

I oppkjøringen til de skal på tur har Stiansen tatt en prat med sine gode venninner, Vita og Wanda Mashadi, som var med på nettopp «71 grader nord – team» forrige sesong. De to tvillingene hadde utvilsomt flere tips til Stiansen, men det er et som har festet seg hos artisten.

– De sier jo så mye, men det beste tipset som jeg hang meg opp i mest er det som Wanda sa: Ikke trekk dere fra noen verdens ting. Selv om du står der og oppriktig føler at du skal dø, så gjør det likevel, for du er i de tryggeste hender. Det er ikke en produksjon i verden som er mer trygg, sier hun og fortsetter:

– Og hun kjenner jo meg såpass godt så hun vet at om det er noe jeg er skikkelig redd for som jeg drar hjem uten å ha gjort fordi jeg ikke turte, så er det noe som vil plage meg resten av livet. Så vi må bare tørre å pushe oss, tørre å være redd og ikke tenke.

Å tørre og ikke tenke er noe som kan bli aktuelt for Stiansen. Hun har to frykter som gir henne gåsehud allerede før innspilling. Se hva i videoen under:

God erfaring fra den norske naturen

To som har god erfaring fra både skog og mark, og som i flere år har gått langt på tur, er Kristine og Johanne Thybo Hansen, bedre kjent som «jegertvillingene». De to har i alle år både sett og ønsket seg at det en dag skulle bli sin tur til være med på «71 grader nord», og nå får de altså sjansen, sammen.

Deres største styrke er naturligvis at de har vært mye ute i naturen fra før og har mer enn nok erfaring med å sove i telt, seige turer og den norske fjellheimen.

– Vi er jo godt vant med å være ute og bo i telt og ta vare på oss selv ute i naturen, så vi har nok en fordel der. Vi vet jo hva som kommer når vi blir slitne, vi går ikke på veggen av det, sier Kristine.

– Også tror det er en stor fordel at vi elsker å sove i telt! Mens de andre deltakerne kanskje blir slitne, så blir vi bare mer opplagt av å sove i telt, skyter Johanne inn.

Les også: Deler bruddet med «hele» Norge: – Fikk grøsninger da jeg så det

Denne turen er imidlertid konkurranse, og uten deres trofaste, firbeinte – men de to har god tro på at de vil kose seg på tur.

Men til tross for god erfaring fra den norske naturen er det én ting de tror vil bli en stor utfordring for dem. Se hva i videoen under:

Stikker av rett før bryllupet

Kristine Thybo Hansen skal absolutt gi jernet inne på «71 grader nord – team», men det er ingen tvil om at det skal bli godt å komme hjem, også.

Hun skal nemlig gifte seg denne høsten med sin Robert, og kan avsløre at det blir et uformelt bryllup med deilig vilt-middag. Å stikke av like før bryllupet for å være med på TV-innspilling ser hun derimot ikke noe problem med.

– Det er kjempedeilig. Så nå kan han hjemme planlegge resten. Jeg vet ikke helt om jeg stoler på det, men det må bare gå, sier hun med et glimt i øyet og legger til:

– Jeg gleder meg veldig.