Birk Ruud falt i jakten på ny OL-medalje

Gullhelten Birk Ruud klarte ikke å følge opp med en ny OL-medalje i slopestyle i natt norsk tid. Det endte med femteplass for nordmannen i finalen.

Etter to mislykkede forsøk med fall ble det 79,33 poeng i det siste forsøket for Ruud, som vant Big Air-konkurransen tidligere i OL. Med det var han 6,02 poeng bak medaljeplass.

Synkende smittetrend

De siste sju dagene er det i snitt registrert 18.766 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 19.005, så trenden er synkende.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 7.234 færre enn samme dag i forrige uke.

24. januar 2022 gjorde FHI store endringer i testsystemet, slik at færre koronasmittede blir registrert i MSIS. På grunn av dette er ikke tall etter 25. januar sammenlignbare med tallene før.

Omleggingen innebærer at flere ikke lenger trenger å ta PCR-test etter å ha testet positivt på selvtest, og dermed blir smitten heller ikke registrert hos FHI. Folk oppfordres imidlertid til å registrere positive tester hos sin kommune.

Flere innleggelser

FHI bruker nå i større grad andre måter å overvåke pandemien på enn smittetall. Hovedgrepet er å følge med på sykehusinnleggelser.

Tirsdag var 382 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var 29 flere enn dagen før. 41 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 23 respiratorbehandling. Det er fem flere på intensiv og to færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Brant i lager med sparkesykkel-batterier i Bergen

Det brant natt til onsdag i et lager med batterier til elsparkesykler i Bergen sentrum. 14 personer måtte evakueres.

Ifølge politiet kom meldingen om brannen i Strandgaten 71 klokken 2.26.

Bygningen er på tre etasjer, og ifølge 110-sentralen brant det i andre etasje. De er en forretning i første etasje.

Klokka 3.05 var brannen slukket, opplyser 110-sentralen.

– Har brent på et lager til batterier for sparkesykler. Batteriene tas ut av bygget, melder brannvesenet.

Ifølge Vest politidistrikt er det evakuert 14 personer fra selve bygget og fem personer fra et nabobygg.

– Alle godt ivaretatt og i dialog med ambulansepersonell. Ikke meldt om personskader, opplyser operasjonssentralen.

Tre leiligheter er ifølge politiet ubeboelige.

I slutten av desember brant det to ganger i lokalene til en elsparkesykkel-aktør i Bergen, den ene gangen i rundt 30 litiumbatterier og den andre gangen i to slike. Brannvesenet vurderte da å pålegge selskapet å oppbevare batterier andre steder.

– Leietakeren må ha mye bedre kontroll på lagring av batteriene. Dette går ikke an noen steder og i hvert fall ikke midt i sentrum, sa brannsjef Leif Linde i Bergen brannvesen til Bergens Tidende.

Havnivået rundt USA kan stige med opptil 30 centimeter innen 2050

Havnivåene langs USAs kystlinjer ventes å stige med 25 til 30 centimeter fra dagens nivå innen 2050, heter det i en rapport fra amerikanske myndigheter. Nasa er blant dem som står bak rapporten, som kombinerer tidevannsmålinger, satellittobservasjoner og klimamodeller fra den siste rapporten til FNs klimapanel IPCC.

– Denne rapporten støtter tidligere studier og bekrefter det vi lenge har visst: At havnivåene fortsetter å stige med urovekkende hastighet, noe som gjør samfunn verden rundt utsatt, sier Nasa-sjef Bill Nilson.

18.875 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 18.875 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 7.234 færre enn samme dag i forrige uke.

Minst 18 døde i skred og flom i Brasil

Minst 18 personer døde da kraftig uvær utløste et stort jordskred i byen Petrópolis i delstaten Rio de Janeiro, opplyste brannvesenet i natt. I sosiale medier er det lagt ut flere videoer som skal vise skredet og av store regnmengder som fosser gjennom byen.

Det er frykt for at antallet døde kan stige ettersom letearbeidet fortsetter. Hundrevis døde på grunn av styrtregn i regionen i 2011. Det kom 25,8 centimeter med nedbør i løpet av tre timer tidligere på dagen, nesten like mye som i løpet av de 30 foregående dagene til sammen.

(©NTB)