Gå til sidens hovedinnhold

Dette er en skandale!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå er jeg lei meg! Tenk at regjeringen fremdeles sier JA til at det er lov å prøve å få homofile (og LHBT+personer) til å kvitte seg med legningen sin! Kvitte seg med identiteten sin, den man er!

Regjeringen åpner for at konverteringsterapi fortsatt skal kunne være lov for alle over 16 år. Også markedsføring som fremmer dette. Dermed kan sekstenåringen 2 år senere ha denne markedsføringen friskt i minne, og føle sterkt på at hen bør prøve «behandlingen». For familien, for menigheten, for vennenes aksept.

Har dere tenkt over hva ordet betyr? «Konvertere» betyr «omforme; omdanne». Man skal altså fortsatt få lov til å prøve å forme om et menneske, så det skal passe bedre inn. Tenk på hvordan dette vil føles!

Tenk om det er du som leser disse ordene, som skal utsettes for denne psykiske manipulasjonen, som fordømmes av FN og bryter med menneskerettighetene! Du vil føle deg trist, tenker jeg. Du vil føle deg unormal, ikke god nok, at du nærmest er kriminell! Og du vil føle deg ensom og alene. Du får etter hvert faktisk lyst til å dø.

Økte selvmordsforsøkstall i forbindelse med konverteringsterapi er det forsket på. Og disse forskningsrapportene hadde regjeringen liggende på sitt bord da de fortsatte å si «ja» til denne torturbehandlingen.

Jeg blir så lei meg på alle dere skeives vegne! Dere blant mine venner, i min familie! Alle dere skeive i Lillehammer kommune! Ja, dere trenger vel noen å snakke med nå, som kan fortelle dere at dere er helt normale! Dere er elsket! Jeg vil med glede fortelle dere det! Ring meg gjerne privat!

Line Holand Lange-Nielsen, keramiker, og vara for Rødt i kommunestyret, Lillehammer