Curlinggutta feide russerne av isen

Norge anført av skip Steffen Walstad tok en knusende seier over ROC i OL-curlingen i natt norsk tid. Til slutt ble det 12–5 til Norge.

Etter det skuffende tapet for Danmark i går, som har gjort håpet om en semifinaleplass lite, reiste det norske laget seg kraftig. Det gjør at semifinalehåpet iallfall lever videre.

14.058 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 14.058 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 3.594 færre enn samme dag i forrige uke.

Den 24. januar 2022 gjorde FHI store endringer i testsystemet, slik at færre koronasmittede blir registrert i MSIS. På grunn av dette er ikke tall etter 25. januar sammenlignbare med tallene før.

Omleggingen innebærer at flere ikke lenger trenger å ta PCR-test etter å ha testet positivt på selvtest, og dermed blir smitten heller ikke registrert hos FHI. Folk oppfordres imidlertid til å registrere positive tester hos sin kommune.

FHI bruker nå i større grad andre måter å overvåke pandemien på enn smittetall. Hovedgrepet er å følge med på sykehusinnleggelser.

Mandag var 353 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var 24 flere enn dagen før. 36 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 25 respiratorbehandling. Det er seks færre på intensiv og like mange på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 19.799 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 18.594, så trenden er stigende.

I alt har 1.049.811 personer nå testet positivt for korona i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet.

Til sammen er 1.513 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.

22. januar 2022 ble det registrert 24.958 smittede i Norge, som er høyeste døgntall hittil med det gamle testsystemet.

9. februar 2022 ble det registrert 26.109 smittede i Norge, som er høyeste døgntall hittil med det nye testsystemet.

2.979 nye koronasmittede registrert i Oslo siste døgn

Det er registrert 2.979 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 1.591 færre enn samme dag forrige uke, men 738 flere enn søndag.

Det viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 3.466 smittede per dag.

Tidligere innebar testregimet at en større andel av befolkningen ble anbefalt å ta en PCR-test etter å ha testet positivt på selvtest. Omleggingene i testregimet har påvirket antallet registrerte tilfeller.

Smittetallene er høyest i Nordre Aker bydel. Her er det et smittetrykk på 8.804 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Smittetoppen i Oslo var 29. januar 2022 med 5.928 tilfeller på ett døgn.

Til sammen er 239.684 smittetilfeller registrert i Oslo siden mars 2020.

Zuccarello leverte assist-hat trick

Mats Zuccarello fortsetter å hanke inn målpoeng i det som kan bli hans beste NHL-sesong noensinne. I natt norsk tid ble det tre assist da Minnesota Wild vant igjen. Detroit Red Wings ble slått 6–4 i Minnesota.


Nordmannen er på vei mot sin beste poengsesong noensinne i NHL. Mandag leverte han assist nummer 30, 31 og 32 denne sesongen. I tillegg har nordmannen 14 mål og dermed altså 46 poeng på 38 kamper.

USA ber Honduras utlevere tidligere president

USA ber Honduras utlevere tidligere president Juan Orlando Hernandez, som gikk av i januar og mistenkes for smugling av narkotika.

Føderale myndigheter i New York har gjentatte ganger knyttet ham til brorens smuglervirksomhet, og har hevdet at hans politiske karriere er bygget på penger fra narkotikahandel. Hernandez bestrider anklagene.

USA oppfordrer amerikanere til å forlate Hviterussland

USA ber amerikanere i Hviterussland om å forlate landet. Årsaken er Russlands opptrapping langs grensa til Ukraina, melder det amerikanske utenriksdepartementet. USA har allerede beordret familiene til ambassadeansatte i Minsk om å reise hjem.

I går oppfordret USA også alle amerikanere i Ukraina om å forlate landet, og det ble kunngjort at ambassaden midlertidig skal flyttes fra hovedstaden Kiev til Lviv vest i landet.

Musikk på full guffe fra Frogner stadion

Oslo-politiet har jobbet iherdig for å spore opp dem som har tilgang til musikkanlegget som spilte høy musikk på Frogner stadion. – Det kan virke som noen har glemt å skru det av. Naboer har meldt at det spilles på full guffe, fortalte operasjonsleder Lina Odden til NTB.

Politiet meldte om saken ved halv ett-tiden i natt, men måtte tre og en halv time senere konstatere at det verken var mulig å få dempet musikken eller å få tak i dem som styrer anlegget.

Steinras på E39 ved Kristiansand

Et steinras dekker ett av kjørefeltene på E39 i Søgne i Kristiansand kommune. Meldingen om raset ved Holmenfossen/Trysfjorden kom klokka 4.28, ifølge Agder politidistrikt.

– Det er redusert fremkommelighet på stedet. Vegtrafikksentralen er varslet, opplyser operasjonssentralen.

(©NTB)