Mistenkt fyllekjører i ulykke

En semitrailer ble påkjørt bakfra av en personbil på E6 i sørgående retning mellom Kåterud og Jønsberg, Løten. Politiet mistenker at sjåføren av personbilen var påvirket av alkohol. Mannen i 20-årene ble kjørt til sykehus av ambulanse for sjekk. Ulykken skjedde kvart over tre, natt til mandag.

11.374 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet har FHI registrert 11.374 koronasmittede i Norge. Etter omlegginger i testsystemet registreres færre tilfeller enn før.

Tall fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) viser at det er registrert 1.202 flere enn samme dag i forrige uke.

Gjenstand ved politistasjon sjekket av bombegruppa

Et område utenfor Sentrum politistasjon i Oslo ble sperret av mens bombegruppa undersøkte en gjenstand i natt. Det viste seg å være en patron.

– Vi ble kontaktet av en person som hadde funnet en gjenstand i et dødsbo og fraktet det til oss for å sjekke det. Han var usikker på om det kunne være noe farlig eller eksplosivt, sa operasjonsleder Cathrine Sylju i Oslo politidistrikt til VG.

Katt førte til innbruddsutrykning i Oslo

Oslo-politiet rykket ut etter melding om forsøk på innbrudd på Høybråten i Oslo. «Tyven» viste seg å være en katt. Politiet meldte om saken ved 3-tiden. Meldingen gikk ut på at noen dro i dørhåndtaket.


– Patruljen møtte på en katt, som viste seg å være årsak til forholdet, opplyser operasjonssentralen, som videre forteller at katten forlot stedet frivillig. – Ikke behov for noen pålegg, verken muntlig pålegg eller leverpostei, heter det.


Stafford og Kupp førte Rams til superbowlseier

Matthew Stafford førte Los Angeles Rams til 23-20-seier over Cincinnati Bengals i Superbowl etter en dramatisk avslutning.


Laget lå under inntil quarterbacken fant favorittmottaker Cooper Kupp i målsonen 1,25 minutt før slutt. Dermed kunne hjemmefansen juble, mens Bengals fortvilte etter å ha vært veldig nær klubbens aller første NFL-triumf. Kupp ble kåret til finalens mest verdifulle spiller.


Bro mellom USA og Canada er åpen igjen

Den viktige Ambassador-broen, som går mellom Detroit i USA og den canadiske byen Windsor, ble i natt åpnet igjen. Den hadde vært blokkert i fire dager av koronaaktivister.


Windsor-politiet sa tidligere at flere titalls mennesker var pågrepet, sju biler tauet bort og fem andre tatt i beslag. Broen er en viktig handelskorridor mellom USA og Canada, og varer verdt 323 millioner dollar krysser broen hver dag.


Asia-børsene åpnet med nedgang

De viktigste børsindeksene i Tokyo åpnet med skarp nedgang i natt norsk tid. Hovedindeksen Nikkei 225 gikk ned 2,4 prosent i den tidlige handelen, mens den bredere Topix-indeksen falt 2,2 prosent.


I Hongkong var hovedindeksen Hang Seng ned 0,7 prosent. På det kinesiske fastlandet var nedgangen mindre. Hovedindeksene i henholdsvis Shanghai og Shenzhen var ned 0,3 prosent og 0,6 prosent i timene etter børsåpning.


«Ghostbusters»-regissør Ivan Reitman er død

Den canadiske regissøren og produsenten Ivan Reitman, som kanskje er mest kjent for komedien «Ghostbusters», er død. Han ble 75 år gammel. Familien opplyste i natt til nyhetsbyrået AP at han sovnet stille inn hjemme i California lørdag.


Reitmans store gjennombrudd kom da han produserte «Deltagjengen» i 1978. Størst suksess gjorde han imidlertid med «Ghostbusters» i 1984. Filmen, med blant andre Bill Murray og Sigourney Weaver på rollelisten, spilte inn nesten 300 millioner dollar verden over og ble nominert til to Oscar-priser.