Dette skjedde i natt

E6 Sennalandet er stengt på grunn av uvær.Statens vegvesen melder at de vil ta en ny vurdering av strekningen klokka 12.

E6 Sennalandet er stengt på grunn av uvær.Statens vegvesen melder at de vil ta en ny vurdering av strekningen klokka 12. Foto:

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 22. februar.

DEL


I GDs distrikt ble to værfaste skiløpere fraktet tilbake til sin egen hytte av Røde Kors. De hadde forsøkt å gå fra Mysusæter til Rondvassbu, men måtte ta tilhold i en hytte på grunn av dårlig vær.

På Lillehammer ble en bilist stanset og anmeld. Vedkommende fremsto som ruset, og hadde heller ikke gyldig førerkort.

På Flisa var det en trafikkulykke mellom to personbiler like før midnatt, på grunn av brudd på vikeplikt. Tre personer kjørt til legevakt for sjekk.

Vegen over Venabygdsfjell er åpnet, men kan bli stengt på kort varsel på grunn av dårlig vær

Stengte veger

E6 Sennalandet i Finnmark har vært stengt i flere timer natt til lørdag på grunn av uvær, men åpnet 5.15 for kolonnekjøring.

E6 Hatter er fortsatt stengt på grunn av uværet, og der vil det bli ny vurdering klokka 8.00.

Volden i Afghanistan skal trappes ned

USA og Taliban er blitt enige om å delvis redusere voldsbruken i Afghanistan fra midnatt natt til lørdag.

Meningen er at reduksjonen i volden i første omgang skal vare i en uke.

Sanders advarer Moskva etter anklager

Bernie Sanders retter en advarende pekefinger mot Russland, som ifølge amerikanske tjenestemenn blander seg inn i Demokratenes primærvalg til Sanders' fordel. Sanders er orientert om innblandingen.

– Min klare melding til Putin er: Hold deg utenfor det amerikanske valget, og som president vil jeg sørge for at du gjør det, sier Sanders.

Zuccarello med assist da Wild slo Oilers 5–3

Minnesota Wild endte med å knuse Edmonton Oilers 5–3 i NHL-oppgjøret fredag. Norske Mats Zuccarello noterte seg en assist, men Jared Spurgeon var dagens helt.

Wild lå under 2–3 da Spurgeon scoret hat trick og snudde kampen til 5–3. Zuccarello fikk 14 og et halvt minutt spilletid fredag kveld.

Mann i vannet etter båtvelt i Kristiansand

En mann havnet i vannet da en båt kantret ved Korsvik marina i Kristiansand natt til lørdag, men ble reddet opp.

Det var en vekter som klokka 4.45 meldte fra at en person lå i vannet ved Korsvik marina. Nødetatene ble sendt til stedet og fikk mannen på land. Mannen er kjørt til sykehus.

Tomannsbolig brant ned i Florø – 13 evakuert

13 personer ble evakuert fra en tomannsbolig og to nabohus i Florø i Nordfjord fredag. Brannvesenet foretok en kontrollert nedbrenning natt til lørdag.

Vest politidistrikt fikk melding om brannen i tomannsboligen i et boligfelt i Florø fredag klokken 23.39. Ni personer ble først evakuert fra den brennende tomannsboligen, deretter fire fra to nabohus. Ingen av dem ble skadd, men noen brannfolk fikk behandling på stedet etter å ha fått i seg røyk.


Artikkeltags