Dette skjedde i natt

Ettermiddagstoget fra Oslo kjørte rett inn i et skred som hadde gått over Bergensbanen rett etter Gravhalstunnelen lørdag kveld.

Ettermiddagstoget fra Oslo kjørte rett inn i et skred som hadde gått over Bergensbanen rett etter Gravhalstunnelen lørdag kveld. Foto:

Av

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 23. februar.

DEL

På Lillehammer ble to menn bortvist fra utested etter bråk.

Vegen over Venabygdsfjellet er stengt på grunn av uvær.

Bergensbanen stengt etter skred

Ettermiddagstoget fra Oslo kjørte rett inn i et skred som hadde gått over Bergensbanen rett etter Gravhalstunnelen lørdag kveld. Toget kjørte seg fast, men ingen skal være skadd.

De 115 passasjerene må bli på toget over natta. To ubebodde hytter og ett skur er tatt av skredet. Bergensbanen er nå stengt.

SAS- og Norwegian-passasjerer sandfaste

På grunn av sandstorm ble flyplassen på Gran Canaria stengt rundt klokken 15.30 lokal tid lørdag, og ifølge Dagbladet er 1.500 passasjerer som skulle til Norge, rammet.

Pressesjef i SAS John Eckhoff sier til NTB at de ikke har klart å få hotell til sine rundt 540 passasjerer som skulle med SAS-flyene til Norge, og mange tilbrakte trolig natten på flyplassen.

Sanders utropt til vinner i Nevada

Bernie Sanders har vunnet Demokratenes nominasjonsvalg i Nevada, melder AP. Med 23 prosent av stemmene talt opp har Sanders vunnet om lag 46 prosent av delegatene, ifølge New York Times' oversikt.

– Vi kommer til å vinne i hele landet, fordi det amerikanske folk er lei av en president som lyver hele tiden, sa Sanders selv.

Over 500 virussmittede i Sør-Korea

Det er påvist 123 nye tilfeller av det nye koronaviruset i Sør-Korea. Totalt er dermed 556 personer smittet i landet.

Myndighetene opplyser søndag også at ytterligere to personer er døde som følge av covid-19-viruset. Dermed har totalt fire personer mistet livet av viruset i Sør-Korea.

Fem tenåringer i bilulykke på Hvam

Fem personer i alderen 16 til 19 år er fraktet til sykehus etter at bilen de var i, kjørte av Hvamsmovegen nær Årnes i Nes kommune i Viken. Minst en skal være alvorlig skadd. Bilen holdt trolig høy hastighet.

En av de kvinnelige passasjerene skal ha blitt kastet ut av bilen, og det er mistanke om et alvorlig beinbrudd.


Artikkeltags