Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 1. juli.

NRK-streik unngått

Litt før fristen gikk ut ved midnatt ble partene enige i oppgjøret for NRK-ansatte. Det blir dermed ikke streik hos rikskringkasteren.

– Våre medlemmer har fått samme lønnsøkning som resten av NRK, dermed er hovedkravet vårt innfridd og streik unngått, sier forhandlingsleder og nestleder Lise Olsen i LO Stat. Spekter-direktør Anne-Kari Bratten sier de og NRK er glad for at det ble en enighet. Meklingen gjaldt folk som jobber med TV- og radioproduksjon, samt administrasjon i NRK.

Hongkongs nye leder tatt i ed

Hongkongs ekte demokrati startet etter at byen ble overført fra Storbritannia til Kina for 25 år siden, sa Kinas president Xi Jinping under årsmarkeringen i dag. Dagen startet med flaggheisingsseremoni.

Under markeringen ble Hongkongs nye leder John Lee tatt i ed av Xi. Lee overtar etter Carrie Lam, som styrte byen under de store demokratidemonstrasjonene i 2019 og 2020. Lee var selv sikkerhetssjef på den tiden.

Ti drept i rakettangrep

Ti personer er drept i et russisk rakettangrep mot en boligblokk i Odesa sørvest i Ukraina, ifølge landets myndigheter. Ifølge hæren ble det skutt to raketter fra et fly over Svartehavet. Den ene raketten traff boligblokken. Den andre skal ha truffet et fritidssenter. Ni etasjer i en del av blokken ble ødelagt, og sju personer ble såret, blant dem tre barn, ifølge myndighetene.

Sjuåring bitt i ansiktet av hund

En sju år gammel gutt ble sendt til sykehus etter å ha blitt bitt i ansiktet av en hund i Ålesund i går kveld. Møre og Romsdal politidistrikt opplyser at det er snakk om kosmetiske skader. Hunden, som beskrives som en jakt- og familiehund, skal ha vært under kontroll av en hundepasser da hendelsen fant sted. Politiet har ikke tatt stilling til eventuelle tvangsvedtak mot hunden. Den tilhører ikke sjuåringens familie.

Hensatt sekk i Oslo var ufarlig

Deler av Youngstorget ble sperret av etter at vektere varslet politiet om en etterlatt sekk. Den viste seg å være ufarlig. Operasjonsleder Alexander Østhaug i Oslo politidistrikt forteller til VG at det var litt dramatikk, men at det raskt ble avklart at sekken ikke utgjorde noen fare.

Skogbrann i Machu Picchu

Mannskaper kjemper for å slukke en skogbrann som herjer nær ruinene av inkabyen og verdensarvstedet Machu Picchu i Peru.

Så langt er rundt 40 hektar med skog tatt av flammene. Ingen personer er skadd. Lokale myndigheter advarer om at noen av de arkeologiske områdene kan ha blitt ødelagt i brannen.

(©NTB)