Innlandet

I Innlandet har det vært en travel natt for politiet, men det meste har foregått i Hamar-området. I Hamar sentrum ble tre menn pågrepet og brakt inn til sentralarresten i løpet av natta.

Fyll og krangling med ordensvakter og offentlige tjenestepersoner er årsaken til trøbbelet. En av mennene hindret også politiet fra å gjøre jobben sin.

I Skarnes ble en mann i 20-årene anmeldt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Han hadde heller ikke gyldig førerkort.

Ukraina: Minst tre drept i angrep mot Dnipro

Minst tre ble drept og 15 såret i russiske rakettangrep mot Dnipro fredag kveld, opplyser lokale myndigheter.

Det har også kommet meldinger om kraftige eksplosjoner og mulige rakettangrep i flere ukrainske storbyer, som Odesa.

President Volodymyr Zelenskyj sier at luftvernsirenene går i byer rundt om i hele landet og ber folk ta det på alvor og gå i skjul når alarmen går.

Thomsen til kulefinalen i friidretts-VM

Vossingen Marcus Thomsen (24) overrasket med å ta seg til kulefinalen i friidretts-VM med 20,27 meter i kvalifiseringen.

20,27 meter i det andre kastet i forsøket var et godt stykke bak personlig rekord 21,09, men det holdt til 5.-plass i gruppe A, og inkludert gruppe B endte ham opp med 11.-plass.

Venstre foreslår å løfte rett til abort inn i grunnloven

Venstres Ingvild Thorsvik vil sikre kvinners rett til selvbestemt abort med egen paragraf i den norske grunnloven. Thorsvik som sitter i Stortingets justiskomité, forteller til VG at hun er dypt bekymret for abortutviklingen i USA og deler av Europa.

– Vi ser at kvinners rettigheter regelmessig trues. Det må aldri skapes tvil om at kvinner og andre med evnen til å bli gravid, har rett til selvbestemt abort i Norge, slik vi nå ser har skjedd i USA, sier Thorsvik til VG.

Kaarbø perset – men ble utslått i VM

Tom Erling Kårbø (33) løp sitt livs løp på 3000 meter hinder VM i friidrett og satte personlig rekord med 8,26,12. Det holdt til 8.-plass i sitt heat, men ikke til finaleplass senere i VM.

Ullensaker/Kisa-løperen Jacob Boutera var et stykke unna sitt beste, og det var også et stykke unna formen han hadde tidligere i sesongen. Boutera endte på 29.-plass totalt med tiden 8.31,47.

Kofstad klatret 17 plasser i California

Golfproffen Espen Koftstad fikk sju poeng og klatret til en 32.-plass i PGA-turneringen i Truckee.

Turneringen spilles på en unormal måte der man får poeng ut fra hvor få slag man bruker på et hull. I motsetning til normal golf er det om å gjøre å få flest poeng.

Kofstad fikk fem poeng på åpningsdagen og har nå tolv totalt. Det er fem poeng opp til en topp 10-plassering, og hele 16 poeng opp til amerikaneren Chez Reavie som leder.

Etterlyst narkobaron pågrepet i Mexico

Narkobaronen og kartell-lederen Rafael Caro Quintero, som sto på FBIs liste over de ti mest etterlyste, er pågrepet nord i Mexico. 14 døde da et helikopter styrtet i forbindelse med aksjonen.

Helikopteret som styrtet var et Blackhawk-helikopter som tilhørte Mexicos marine. 14 av de 15 som var om bord døde. Helikopteret styrtet på grunn av et uhell, opplyser marinen.