På Gjøvik ble en kvinne i 40-årene stoppet av politiet cirka klokken tre i natt. Hun hadde ikke gyldig førerkort, og blir anmeldt for dette.

I Elverum kjørte en bil i grøfta ved en planovergang / jernbanen. Bilen, som kun inneholdt fører, kom borti noe elektrisk installasjon, men det er ikke meldt om personskade.

Død mann funnet utendørs i Verdal – stor politiinnsats i hele natt

En mann fra Verdal ble sent torsdag kveld funnet død i Verdal sentrum. Han ble funnet utendørs, og politiet etterforsker saken som et mulig straffbart forhold.

Mannen ble funnet død rundt klokken 22.35 og politiet fikk melding om saken like etter. Operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag politidistrikt bekrefter overfor NTB at avdøde ikke er veldig gammel.

– Han er identifisert og det dreier seg om en voksen, men relativt ung mann, sier Johnsen. Det er fortsatt åpent om mannen er utsatt for noe kriminelt, men politiet etterforsker saken som et mulig straffbart forhold.

Medier melder om masseoppsigelser i Twitter

En rekke medier melder at de rundt 7.500 ansatte i Twitter er informert om at opptil halvparten av dem vil bli sagt opp fredag. Det skjer en drøy uke etter at Elon Musk overtok selskapet. Washington Post skriver at beskjeden ble gitt i en intern epost til alle i selskapet i natt.

I den heter det at selskapet vil «gjennomgå den vanskelige prosessen med å redusere vår globale arbeidsstyrke» for å sette Twitter på en «sunn kurs», skriver avisa. Også Reuters og New York Times skriver at de har sett eposten.

Scholz møtte Xi

Tysklands statsminister Olaf Scholz møtte fredag Kinas president Xi Jinping i Beijing. Etter møtet sa partene at de er blitt enige om å styrke det økonomiske samarbeidet.

Han skal i løpet av dagsturen til Kina også møte statsminister Li Keqiang. Scholz er den første lederen fra G7-landene til å besøke Kina siden koronapandemien brøt ut.

Tap for Zuccarello og Wild

Mats Zuccarellos Minnesota Wild tapte 4-0 mot Seattle Kraken hjemme i Saint Paul torsdag. Etter en målløs første periode, løsnet proppen for Kraken i andre. Fem minutter ut i perioden scoret Morgan Geekie 1-0, før Jamie Oleksiak doblet ledelsen seks og et halvt minutt senere. Svenske Alex Wennberg scoret 3-0 knappe 15 minutter ut i perioden. Samme mann la på til 4-0 midtveis i tredje periode.

Overgrepssiktet sogneprest fratatt retten til å være prest

En sogneprest fra Østlandet ble i slutten av august pågrepet og siktet for seksuell omgang med barn. Nå får han ikke lenger være prest. Biskopen i bispedømmet der mannen praktiserte forteller til Dagsavisen at han ikke lenger er ansatt i kirken.

– Han er fratatt retten til å være prest. Prester er avhengig av høy tillit. En sak som innebærer alvorlig tillitsbrudd gjør at man ikke har den tilliten man er avhengig av for å være prest, sier biskopen om avgjørelsen om å frata mannen yrkestittelen.

Arbeidstog sporet av etter steinras – Sørlandsbanen sperret

Et steinras har gått over togsporet ved Heskestad i Lund kommune i Rogaland og et arbeidstog har sporet av. Det vil trolig få store konsekvenser for trafikken.

– Et arbeidstog har kjørt seg fast. Dette skjedde like før klokken 2 i natt, opplyser pressevakt Britt-Johanne Wang i Bane Nor til NTB.

Ifølge Bane Nor vil det ta tid å få lokomotivet på skinnene igjen og rydde sporet. Hvor lang tid dette vil ta er ikke avklart, men Sørlandsbanen mellom Egersund og Moi er stengt inntil videre. Hvilke konsekvenser raset får for morgentrafikken fredag er usikkert.