(OA) Bortvist fra hotell

Klokken 01.51 ble tre menn i slutten av tenårene bortvist fra Vågå Hotell. Mennene skal ifølge politiet ha vært beruset og oppført seg ufint mot en vekter som var på stedet.

Fire personer bortvist fra festival

Under Rakfiskfestivalens siste kveld ble det meldt om noen ordensforstyrrelser inn til politiet. Totalt fire personer har blitt bortvist i løpet av natt til søndag.

– Med tanke på hvor mye folk som er der, er det bra med bare fire bortvisninger, sier operasjonsleder Stig Folstad Hansen i politiet til OA.

I tillegg til bortvisningene ble én person anmeldt for urinering på offentlig sted.

Tok kvelertak på vekter

På Eidskog ble en mann i slutten av tenårene anmeldt for å ha slått og tatt kvelertak på en vekter.

Hendelsen skal ha blitt meldt inn til politiet like før klokken 23 lørdag kveld.

Flere bortvisninger

I løpet av natten har også to personer blitt bortvist fra Hamar sentrum. Bortvisningene stammer fra to forskjellige hendelser.

Begge personene var beruset og oppførte seg ufint på et utested i byen.

Nordmann etterlyst for drap i Polen, pågrepet i Danmark

En norsk mann i 20-årene ble lørdag kveld pågrepet i Danmark. Han var etterlyst av polsk politi, mistenkt for drap på sin 26 år gamle polske kjæreste og kidnapping av deres felles barn.

– Jeg kan bekrefte at en kvinne er funnet drept. Avdøde skal obduseres, sier Sebastian Glen, talsperson i polsk politi til TV 2.

Kvinnen ble funnet drept i sitt hjem i polske byen Oświęcim, vest for Krakow, ved 17-tiden lørdag. Ved 22-tiden bekreftet dansk politi at den etterlyste mannen var pågrepet. Datteren var i bilen, og hun er i god behold.

Nasjonalmuseet ruster seg for suppeangrep

Det skal bli vanskeligere for besøkende på Nasjonalmuseet å få med seg suppe eller andre ting som kan kastes på kunsten, melder Aftenposten.

– Vi følger med på aksjonene rundt i verden og har iverksatt tiltak den siste tiden for å forhindre at noe tilsvarende skal skje her, sier kommunikasjonsdirektør Eirik Kydland ved museet.

De utstilte kunstverkene er utstyrt med sensorer. Går en for nærme vil det gå en alarm som tilkaller vaktene. I tillegg er mange av Nasjonalmuseets verker allerede beskyttet med glass.

Zaporizjzja-atomkraftverket har fått tilbake strømmen

Den eksterne strømforsyningen til det russiskokkuperte Zaporizjzja-atomkraftverket i den sørlige delen av Ukraina er gjenopprettet. Det opplyser Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA).

Atomkraftverket er det største i Europa. Det måtte bruke dieselaggregater i to døgn mens strømmen var borte. Kraftverket er for tiden ikke i drift, men anlegget er likevel avhengig av elektrisitet for å holde kjølesystemene i gang og hindre en atomulykke. IAEAs sjef Rafael Grossi er bekymret og viser til at anlegget flere ganger tidligere også har mistet strømtilførselen som følge av angrep i området.

Trump ber folk bruke stemmeretten

Også USAs tidligere president Donald Trump sto på talerstolen i Pennsylvania. I Latrobe øst for Pittsburgh deltok han på et valgarrangement for å støtte den republikanske senatorkandidaten Mehmet Oz til tirsdagens mellomvalg i delstaten. Oz, som er en TV-lege som Oprah Winfrey i sin tid gjorde kjent, stiller mot demokraten John Fetterman.

– Hvis dere ønsker å stanse ødeleggelsen av landet vårt og redde den amerikanske drømmen, må dere på tirsdag stemme republikansk i en gigantisk rød bølge, sa Trump i talen. Rød er det republikanske partiets farge i USA.