(Se video av hendelse øverst i saken)

I tredjeperioden mellom L.I.K. og Storhamar fikk Nils Carnbäck to minutter for en takling av Jan Brejcak. Onsdag meldte Hamar Arbeiderblad at hendelsen var innrapportert. Nå har disiplinærutvalget valgt å ilegge den innleide Narvik-spilleren fem kampers karantene. Situasjonen er vurdert opp mot regel 48: Ulovlig takling mot hodet.

"Hendelsen skjer i forbindelse med at Storhamar har kontroll på pucken i midtsonen, og skal spille pucken videre inn i angrepssonen. I det spiller fra Storhamar mottar pucken bruker han noe tid på å få kontroll, han må delvis stoppe og må delvis vri kroppen for å kunne spille pucken videre. Fra hans høyre side kommer Carnbäck til og rett etter at pucken er spilt videre setter han inn sin takling", skriver disiplinæreutvalget.

Videre skrives det at Carnbäck har god oversikt over motspiller og hans posisjon - og god nok tid til å kunne se og oppfatte at motspiller vil være sårbar, og da også nok tid til å avbryte taklingen.

«Taklingen fullføres på en spiller som ved sin handling blir sårbar, lav med overkroppen og ute av stand til å forsvare seg mot en takling. At Carnbäck i taklingen velger å sette til skulder og overkropp forsterker situasjonen og treffpunkt som blir høyt opp mot hoderegionen til motspiller. Det forventes at denne type taklinger ikke utførers, og en spiller skal aldri forvente å bli taklet mot hodet. Carnbäck som taklende spiller må bære det fulle ansvaret i denne situasjonen. Taklinger som dette utsetter motspiller for stor skaderisiko og er uønsket i ishockey».

I sin konklusjon skriver disiplinærutvalget: "Dette er en takling mot hodet. Hastighet og kraft regnes som stor. Det er stor skaderisiko ved denne type handlinger."

Carnbäck må dermed stå over fem kamper og spiller følgelig ikke kveldens kamp mot Grüner. GD fikk bekreftet etter kampen mot Storhamar at Carnbäck blir værende på Lillehammer på ubestemt tid ettersom det er full stopp i 1. divisjon.