DNT feirer 150-årsdagen i Vingnesvika søndag

BURSDAGSFEST PÅ ISEN: DNT arrangerer 150-års bursdag og Kom deg ut-dagen i Vingnesvika søndag. Ingvill Helset ønsker velkommen.

BURSDAGSFEST PÅ ISEN: DNT arrangerer 150-års bursdag og Kom deg ut-dagen i Vingnesvika søndag. Ingvill Helset ønsker velkommen.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LILLEHAMMER: Søndag fyller Turistforeningen 150 år, og det feires med utebursdag av lokalforeninger over hele landet. I Lillehammer markeres dagen i Vingnesvika med skøyter på beina.

– Dette kan du godt kalle for Norges største bursdagsfest, for vi venter 40.000 små og store gjester over hele landet, forteller leder i Barnas Turlag Lillehammer, Ingvill Helset.

Arrangøren har 25 skøytesett til utlån, så Helset oppfordrer dem som vil prøve seg på mjøsisen, men ikke har eget utstyr, til å ta med skisko tilpasset rottefellabinding.

Til tross for de store snømengdene den siste uka, er det ingen fare for skøyteføret, bedyrer hun:

– Vi samarbeider om arrangementet med Vingnesvika skøyteforening, som har brøytet en 400-metersbane og en sløyfe på fire kilometer. Siden det har vært et par snøfattige vintre rundt i landet, har interessen for skøyteløp tatt seg opp, så derfor mente vi det var en god idé å invitere til skøytegåing på Kom deg ut-dagen i år.

I tillegg til skøyter, byr DNT på pølsegrilling og den tradisjonelle tur-tippen – en natursti med friluftslivsrelaterte spørsmål.

– Vi håper det i hvert fall blir én pølse til hver gjest, og alle er hjertelig velkommen til å ta med egen grillmat. Hvis man ikke vil gå på skøyter, er det en liten skråning ned mot Mjøsa, der det går an å ake litt hvis man tar med akebrett, sier Helset.

Artikkeltags