Gå til sidens hovedinnhold

Dovre kommune stenger skoler

Etter økt smitte i kommunen har smittevernlegen i dag fattet hastevedtak.

Fredag ble ni smittetilfeller av covid-19 bekreftet i Dovre. I overkant av 200 personer er nå satt i smitte- og ventekarantene. Det er per nå ingen bekreftede smittetilfeller i Lesja.

Ifølge Dovre kommune er smittesituasjonen uoversiktlig, og smittesporingsteamet arbeider nå med å kartlegge smitteutbruddet.

Vurderes fortløpende

Smittevernlegen har i dag fattet hastevedtak om stengning av Dovre ungdomsskole og Dombås skole i perioden fra 12.04.21 til og med 19.04.21. Smittevernlegen vurderer stengingen som nødvendig for å forebygge og motvirke overføring av allmennfarlig smittsom sykdom (covid-19). Situasjonen vurderes fortløpende. Dette opplyses på krisestab.no.

Slik blir skolene og barnehagene berørt:

Dovre skole: Fortsatt normal drift og åpningstid ved skole og SFO.

Dombås skole: Skole og SFO stenges f.o.m. 12.04 t.o.m. 19.04. Det blir hjemmeundervisning alle dager det er stengt. Informasjon til foresatte vil skje på Visma skole.

Dovre ungdomsskole: Skolen stenges f.o.m. 12.04 t.o.m. 19.04. Det blir hjemmeundervisning alle dager det er stengt. Informasjon til foresatte vil skje på Visma skole.

Dovre barnehage: Fortsatt normal drift og åpningstid. Ved ev. endring vil foresatte få beskjed fra barnehagen.

Dombås barnehage: Fortsatt normal drift og åpningstid. Ved ev. endring vil foresatte få beskjed fra barnehagen.

Det er per 10.04.21 bekreftet totalt 11 tilfeller av covid-19 i Dovre. Det er ingen bekrefta smitta i Lesja. 260–280 personer er i smitte- og ventekarantene. Det er i dag utført 103 tester.

Les også

Nye smittetilfeller i Dovre – 200 personer i karantene

Les også

Nå har Dovre og Lesja satt krisestab