Bred støtte for dobbeltspor til Lillehammer

BRED STØTTE: Åtte fylker støtter kravet om dobbeltspor til Lillehammer innen 2027. Det vedtok Østlandssamarbeidet fredag.

BRED STØTTE: Åtte fylker støtter kravet om dobbeltspor til Lillehammer innen 2027. Det vedtok Østlandssamarbeidet fredag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Dobbeltspor til Lillehammer innen 2027 får bred politisk støtte fra åtte fylker.

DEL

Fredag vedtok medlemmene i Østlandssamarbeidet en bred uttalelse om at full utbygging av InterCty-systemet med dobbeltspor til Halden, Skien, Lillehammer og Hønefoss er det viktigste samferdselsprosjektet i Norge for person- og godstransport.

Les også GD MENER: Solid NTP-pakke for innlandet

I vedtaket står det at utbyggingen vil løse transportutfordringene på Østlandet, mellom landsdelene og til utlandet. Vedtaket i Østlandssamarbeidet setter press på regjeringen og Stortinget slik at de snarest tar nødvendige vedtak slik at planarbeid og utbygging tilpasses en framdriftsplan med ferdigstillelse i 2027.

I neste uke skal vedtak om Nasjonal transportplan behandles i fylkestingene i både Oppland og Hedmark. Her vil vedtaket fra Østlandssamarbeidet bli underbygd med et høyst sannsynlig lignende vedtak.

LES OGSÅ GDs LEDER: Solid NTP-pakke for innlandet

LES OGSÅ: Dovrebanen stenges i helga - flere avganger er innstilt

LES OGSÅ: Nye E6 i rute – og helt etter budsjett

Artikkeltags