Gå til sidens hovedinnhold

250 togpassasjerer evakuert – kom fram sju timer forsinket

Artikkelen er over 4 år gammel

Klokka 00.55 natt til 2. juledag var alle passasjerene fra det havererte toget på Dovrebanen over i redningstoget.

Det var rett før klokka 19 mandag at toget fra Trondheim til Oslo først ble stående på grunn av tekniske problemer.

Les også: Fullt trondheimstog fikk stopp - folk er kalde, sultne og lei

Det ble først stående i to og en halv time ved Otta. Så kom det igang og problemene så ut til å være løst.  Men et kvarter senere sto det stille igjen.

– Det er lett å være etterpåklok, og det er nok ikke den lureste beslutningen vi har tatt, uttalte medievakt Håkon Myhre til NTB like før klokken 1 natt til andre juledag, om beslutningen om satse på at toget var i orden igjen etter den første stoppen.

Politiet til fots

- Vi fikk bistand fra politiet, som tok seg fram til  fots til toget som hadde stoppet. De var sammen med passasjerene fram til de alle hadde kommet seg over på redningstoget, forteller Myhre til GD tirsdag morgen.

- Toget var framme i Oslo litt før klokken fem i morges, forteller han.

Tar på seg skylda

- Vi er leie for det som skjedde, at passasjerene ble så forsinket. Vi tar skylda på vår kappe og ber passasjerer som vil ha refundert billetten ta kontakt med oss på vanlig måte, sier Myhre.

Medievakt Linda Theres Trondsen i Bane Nor sier at toget som stoppet ble fjernet fra stedet etter at passasjerene var blitt evakuert. - Vi har kontrollert kontaktledningsanlegget for å finne årsaken til det som skjedde, forteller hun. Men hun vet ikke hva som ble konklusjonen etter kontrollen.

Etter det medievakt Myhre i NSB vet, går trafikken som normalt på Dovrebanen 2. juledag.