Stabiliserer grunnen under Dovrebanen

STORJOBB: Korsvoll Maskin på Dovre utfører den store jobben for Jernbaneverket. Foto: Vidar Heitkøtter

STORJOBB: Korsvoll Maskin på Dovre utfører den store jobben for Jernbaneverket. Foto: Vidar Heitkøtter

Artikkelen er over 4 år gammel

Jernbaneverket har med innleide mannskap og maskiner fra entreprenørfirmaet Korsvoll Maskin startet arbeidet med å stabilisere grunnen under Dovrebanen ved Tofte.

DEL

DOVRE: – Det blir en stor jobb til en kostnad på nærmere to millioner kroner, opplyser banesjef Ivar Lauritzen.

Grunnboringer

Også tidligere har det vært store problemer med ustabil grunn på den aktuelle strekningen.

– Nå går vi mye grundigere til verks. Vi har blant annet foretatt grunnboringer for å finne nøyaktig ut hvor vatnet som skaper de ustabile forholdene kommer fra, opplyser Lauritzen.

Togene kjører med redusert hastighet forbi anleggsområdet. Men det er ikke noe som tyder på at tiltakene vil føre til togstans på strekningen.

Anleggsveg på duk

For å komme fram til anleggsområdet med maskiner og utstyr, er det anlagt en midlertidig veg på en duk over jordet til grunneieren. Lauritzen antyder at det kan gå to eller tre uker før arbeidet blir ferdig.

– Vi skal samle alt vatnet i en ny drensledning under jernbanesporet. Spesielt i vårløsningen har store vannmengder tatt med seg masse fra jernbanefyllingen. Nå satser vi alt på at problemet blir løst en gang for alle, sier Lauritzen.

Banestrekningen det gjelder er ikke lang Det er bare på et kort punkt det har vært problemer med de ustabile grunnforholdene.

Artikkeltags