Politiet ber om fire ukers varetektsfengsling for den 28 år gamle mannen som er siktet for drapet på Jonas Henriksen. 28-åringen nekter å snakke med politiet.

28-åringen ble pågrepet torsdag 14. september. Politiet har bedt om brev- og besøksforbud i hele perioden, samt full isolasjon i to uker.

Siktede samtykker ikke i fengsling, opplyser politiet. De opplyser videre at mannen ikke er avhørt.

- Har ingen befatning med drapet

Mannens forsvarer, advokat Ellen Tvedt Jorem, opplyser at mannen ikke har tillit til politiet og at han derfor ikke ønsker å forklare seg.

– Vår klient samtykker ikke til varetektsfengsling. Han er klar på at han har ingen befatning med drapet han er siktet for og erkjenner ikke straffskyld.

Saken vil gå som kontorforretning. Dette innebærer at saken behandles av domstolen uten at partene er til stede.

– Den massive medieinteressen for denne saken gjør at vi ønsker å minimere belastningen for vår klient i denne svært krevende situasjonen. Derfor har vårt råd til ham vært at spørsmålet om varetektsfengsling behandles skriftlig med retten og politiet. Det rådet har han valgt å følge, og vi har derfor inngitt våre merknader skriftlig til retten, sier Jorem.

30 år gamle Henriksen ble funnet drept ved en hytte i Nes i Ådal 17. august. Pågripelsen er den første i saken og skjedde en måned etter at Henriksen ble funnet død.