Torsdag erklærte Lillehammer kommune på sine nettsider at flere av kommunens innbyggere og hyttebeboere ville bli nødt til å koke alt drikkevannet sitt. Tre dager senere gjelder fortsatt rådet.

– Kokevarsel opprettholdes helt til det blir gitt beskjed om noe annet, opplyser tjenesteområdesleder for Vann og avløp i Lillehammer kommune, Stine Holmøy.

Nye prøver på onsdag

Torsdag 5. august fikk innbyggere og hytteboere fra Skårset oppover mot Nordseter og Sjusjøen beskjed om å koke alt drikkevannet. Dette grunnet vannprøver som viste at kvaliteten på drikkevannet i området ikke var tilfredsstillende.

På søndag, tre dager senere, sier Holmøy at det fortsatt er tilfelle.

– Vi fikk nye prøver på lørdag. Disse viste bedre resultater enn de forrige, men det ble fortsatt registrert avvik. Vi tok nye prøver på mandag, som vi sannsynligvis får svar på på onsdag.

Problemet er at det er for høye verdier av bakterier i vannet, ifølge Holmøy. På sine nettsider skriver Lillehammer kommune at det er satt i gang klorering av vannet.

I liten grad helseskadelig

Tjenesteområdesleder sier de jobber med å finne ut av hva som er årsaken din bakteriedannelsen. Holmøy sier det er sjeldent det er sjeldent at dette forekommer i Lillehammers drikkevann.

– Det kan være helseskadelig, men i liten grad, legger hun til.

Innbyggerne og hyttebeboerne det gjelder vil få beskjed via SMS når det er trygt å drikke vannet igjen.

– Det blir tidligst onsdag, avslutter Holmøy.