Hvem dumpet pus?

KVIKNER TIL: - Det går bra med kattungen, men den er så liten at den er avhengig av å bli matet, sier Tone Solanki i Dyrebeskyttelsen Lillehammer.

KVIKNER TIL: - Det går bra med kattungen, men den er så liten at den er avhengig av å bli matet, sier Tone Solanki i Dyrebeskyttelsen Lillehammer. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Fire uker gammel kattunge funnet innesperret i eske uten luftehull.

DEL

Medlemmene i Dyrebeskyttelsen i Lillehammer er opprørt etter at det ble funnet en kattunge innesperret i en eske på vegen opp mot Roverudmyra 10. mai.

- Lokket var på, det var  ingen luftehull i esken og  kattungen hadde ingenting å ligge på, sier Tone Solanki, styremedlem i Dyrebeskyttelsen Lillehammer.

Ler mer om Dyrebeskyttelsen her

Bekymret for søsknene

Solanki anslår at kattungen ikke er mer enn fire uker gammel. Katten, som har fått navnet Mila, plassert i midlertidig fosterhjem.

- Så små katter kan hverken spise eller drikke selv. De må mates med flaske. Nå er vi bekymret for mamma'n og eventuelle kullsøsken, sier Solanki.

- Hva tenker du om å gjøre noe sånt mot et dyr?

- Jeg lurer på hva slags respekt de har for liv, og hvordan de behandler andre levende vesner, sier Solanki. Saken er anmeldt til politiet.

- Hjelpeløse

Solanki frykter at Dyrebeskyttelsen må ta hånd om flere katter i løpet av sommeren.

- I fjor ble det funnet flere katter ute, blant annet på en Moltemyr på fjellet. De kattungene var så små at de ikke kan ha kommet seg dit selv. Det betyr at noen må ha plassert de hjelpeløse dyrene der, sier Solanki.

Artikkeltags