Gå til sidens hovedinnhold

Har du sett disse geitene?

Artikkelen er over 3 år gammel

14 boer-geiter er forsvunnet fra setra i Kvitfjell. – Noe sånt har aldri skjedd før. Disse dyra holder seg i samlet flokk, sier bonden Ole Asmund Sylte.

– Vi vet ikke hva som kan ha skjedd, sier Ole Asmund Sylte. Bonden fra Fåvang har holdt boer-geiter i fem år. Nå savner han 14 dyr, tre voksne og 11 kje.

– Vi har lett rundt i området i hele dag. Hvis noen ser dyrene håper vi de tar kontakt med oss, sier Sylte. Etterlysningen ligger også ute på Facebook.

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

Flokk-orienterte

Om sommeren holder flokken til ved Segelstadsetrakampen ved toppen av Kvitfjell. Fredag kom noen av dem hjem til gården av seg selv, og ventet på å bli sluppet inn, men dagen etter ble de urolige og gikk tilbake for å finne resten av flokken.

– Disse dyrene er flokkorienterte og har aldri vært splitta før. Nå går de tydelig rundt og leter. Mødrene har et sterkt morsinstinkt, og alle dyrene er flinke til å passe på hverandre, sier Sylte.

– Nesten litt rørende?

– Ja det er det, sier Sylte.

– Intelligente dyr

Sylte beskriver geitene som veldig tamme.

– Kan noen ha tatt dem med seg?

– Det vet vi ikke, men det er vel bare et par år siden en bonde fra distriktet fant igjen flokken sin i Østerdalen, sier Sylte. Han og kona Gunnhild Wetterhus holder utegående griser og boergeiter og produserer gardsmat under varemerket Bonden Sylte. Sylte beskriver boergeitene som intelligente dyr med godt lynne. Opprinnelig kommer rasen fra Sør-Afrika.

– I juni går de selv fra gården og opp på fjellet, sier han.