Gå til sidens hovedinnhold

E6 forbi Lillehammer

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det kommer stadig spørsmål og forslag om E6 forbi Lillehammer. De fleste av disse går ut på å benytte eksisterende trase. Det er liknende løsninger som jeg har skrevet som debattinnlegg.

Dersom en ønsker 2 kjørebaner i hver retning dvs. 4-felts. er dette mulig, og det til en kostnad som vil bli bare en brøkdel av det vi kan kalle et «gigantprosjekt med 2 tunnelstrekninger, begge med 2 løp i hver retning. I tillegg til mange milliarder i sparte kostnader vil den store konflikten med Hovemoen i praksis bli løst på en tilfredsstillende måte.

Et unødvendig gigantprosjekt skal også betales av samfunnet, dvs. bilistene. Vi blir stadig minnet på å ta miljøhensyn og at i alt vi gjør skal det legges vekt på det som kalles «bærekraftig utvikling».

Det er klart at slike store prosjekter vil gi mange arbeidsplasser under byggingen. Det har vært snakket om store entreprørselkaper både fra Kina og fra Spania, og uansett blir det både norske og arbeid for utlendinger.

Vi hører nesten daglig om de smale tunneler som er kritisk dårlig framkommelighet for viktig godstransport for å få fram en av vår viktigste eksportvaren; nemligfisken. De fleste av oss hører stadig om pengemangel i samferdselsbudsjettet. Betyr det nå plutselig at det når det jeg vil kalle gigantprosjekt, da er det plutselig nok penger?

Bjørn Seielstad, Østre Gausdal