E6 gjennom Gudbrandsdalen er et av landets viktigste prosjekter – det teller

TUNNEL: Rundkjøringen på Dombås kan bli avløst av ny E6-tunnel, tilsvarende tunnelen på E16 Filefjell.

TUNNEL: Rundkjøringen på Dombås kan bli avløst av ny E6-tunnel, tilsvarende tunnelen på E16 Filefjell.

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

GD MENER 
Nye Veier AS har blitt
den store utbyggingsaktøren i vårt distrikt. Alle innspill fra dette selskapet er derfor av stor interesse i oppkjøringen til arbeidet med ny nasjonal transportplan 2022–2033.

Først i opptakten til stortingsvalget i 2021 får vi vite hvordan politiske myndigheter vil prioritere de store milliardbeløpene som fortsatt skal brukes på samferdsel. Men aktører som Nye Veier er med på å legge premisser for viktige debatter.

Med dagens oppdrag har Nye Veier arbeid i Lillehammer og Gudbrandsdalen til minst 2025–2026. Men før den tid må selskapet få rede på framtidige satsinger. Nye E6-parseller fra Otta til Dombås, og Dombås til Ulsberg er nærliggende som nye oppdrag.

Det første prosjektet er anslått til drøyt fire milliarder, det andre til om lag 14 milliarder.

E6 gjennom Gudbrandsdalen står fram et av landets viktigste prosjekter

E6 er en nasjonal transportåre. Det er dette som gir legitimitet til å bruke enorme ressurser på en slik veg i alle deler av vårt distrikt. Nye Veiers portefølje fra Øyer til Otta ligger allerede inne. Dersom nye strekninger kommer til, vil gjennomføring av slike bli vurdert opp mot allerede gitte føringer.

I hele landet venter mange spent på hvordan en ny NTP vil bli prioritert. Enorme summer kan bli spart dersom ferjefri E39 på Vestlandet blir endret på. Baneutbygging vil komme stadig sterkere på dagsorden med krav til store summer.

Arbeidet fra nå fram til stortingsmelding våren 2021 vil gå samtidig som oppkjøringen til neste stortingsvalg. Ny NTP fra 2022 kan komme med andre prioriteringer enn den gjeldende planen.

Uavhengig av manges innspill og forslag står E6 gjennom Gudbrandsdalen fram et av landets viktigste prosjekter – hovedåren mellom Trondheim og Oslo, på veg ut av landet. Slikt teller.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags