Regn med lange køer på E6 sør for Moelv

 Tunell: Regn med lange køer rundt Skarpsnotunellen, der det nå blir stadige sprengninger.

Tunell: Regn med lange køer rundt Skarpsnotunellen, der det nå blir stadige sprengninger. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Arbeidet med sprengning av den nye Skarpsnotunellen sør for Moelv, vil føre til både køer og omfattende trafikkforandirnger med det første.

DEL

MOELV: I løpet av kort tid vil det bli en større omkjøring på E6 i forbindelse med bygging av den nye Skarpsnotunellen.

En snau kilometer sør for tunellen vil trafikken bli ledet mot Ringsaker kirke og forbi Stein gård mot lyskrysset i Moelv.  Denne omkjøringen må bilistene finne seg å benytte i to måneder i høst.

Selve tunellen, som blir 14 meter bred, skal være ferdig om ett års tid, men da starter arbeidet med å utvide dagens tunell til samme bredde. Det betyr en god del utfordringer for bilistene i lang tid fremover.

Få varsel via nabovarsling.no

Frem til avkjøringen mot Ringsaker kirke blir tatt i bruk, må bilistene regne med at det kan bli endel stopp i trafikken inntil 20 minutter som en følge av sprengningen av den nye tunellen. I tiden mellom 11 og 14 er det størst sjanse for at det kan bli stopp, men Veidekke har ikke tidsbestemt hver eneste sprengning.

- Nå jobbes det på sørsiden av tunellen, forteller Hans Petter Ytterbø i Veidekke. Her jobbes det nå med en såkalt forskjæring, før selve tunelløpet skal sprenges. Bilister som benytter vegen ofte, kan få varslinger på sms en tid før hver sprengning. Dette kan man få ved å gå inn på nabovarsling.no, der man merker av strekningen mellom Moelv-Arnkvern.

Denne uka blir også E6 stengt i Furnes, der vegen legges om ved Langbakken i forbindelse med E6-arbeidet, forteller Brigt Hagen i Statens vegvesen.

I det hele tatt må bilistene regne med en god del køer og sakte kjøring  samtidig med at det stadig dukker opp nye midlertidige vegløsninger med nye rundkjøringer og avkjøringer i forbindelse med den store utbyggingen av E6 i Hedmark.

Artikkeltags