Eidsiva + Hafslund = Bra

Roger Granum (V) mener aksjonæravtalene har sikret Lillehammer et sterkt og voksende fagmiljø innenfor norsk kraftproduksjon.

Roger Granum (V) mener aksjonæravtalene har sikret Lillehammer et sterkt og voksende fagmiljø innenfor norsk kraftproduksjon.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
Jeg har lenge vært kritisk til Eidsiva og alle deres finansielle krumspring som til sjuende og sist havner på våre strømregninger. Men jeg er nå positiv til fusjonen med Hafslund, – av flere grunner.

1. Det er håp om en mer profesjonell ledelse der det handler om å levere energi til innbyggere og næringsliv til en mest mulig konkurransedyktig pris. Det er vanskelig å glemme hvordan sekssifrede Eidsiva-penger fant vegen inn i Senterpartiets valgkamp i 2009.

2. Eidsiva Vannkraft og Hafslund sin kraftproduksjon slås sammen og blir mer enn dobbelt så stor som dagens Eidsiva Vannkraft på Lillehammer. Administrasjonen legges til Oslo. Fagmiljøet (dvs. de som skal jobbe med dette til daglig) skal ligge på Lillehammer og vokse og videreutvikles her. Dette er nedfelt i aksjonæravtalen og kan ikke endres med mindre alle aksjonærene er enige. Lillehammer kommune kan altså blokkere utflytting.

3. Det nye kraftselskapet skal også utvikle seg innenfor ny kraftproduksjon / -distribusjon (sol, vind, bio). Lillehammer-avdelingen blir et viktig fagmiljø for det nye kraftselskapet.

Det sammenslåtte konsernet blir en energikjempe i Norge og vil forhåpentligvis ta en aktiv og ledende rolle i det grønne skiftet.

Jeg er positiv og mener aksjonæravtalene har sikret Lillehammer et sterkt og voksende fagmiljø innenfor norsk kraftproduksjon.

Les også: Enda mer av verdiskapingen i Oppland skal inntektsføres på adresser utenfor regionen

Les også: Eidsiva Vannkraft til Oslo? Oppland og Lillehammer kan ikke lenger stå med lua i handa og se på at dette skjer

Les også: En alternativ framtid for Eidsiva

Roger Granum

Fylkesleder Oppland Venstre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags