Vegvesenet har 300 enheter i beredskap. Eidsiva bemanner opp montørvaktene

Snø og nedbør skaper utfordrende kjøreforhold på E6 og andre veger. Omtrent alt av brøytemannskap er ute, melder Vegvesenet.

Snø og nedbør skaper utfordrende kjøreforhold på E6 og andre veger. Omtrent alt av brøytemannskap er ute, melder Vegvesenet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Onsdag kveld og torsdag morgen ventes det et omslag til mildere vær og vindkast opp mot kulings styrke. Det kan bli utfordrende for veg- og strøm-nettet i fylket.

Både Statens vegvesen og Eidsiva har mannskap i beredskap.

– I Oppland har Statens vegvesen seks driftskontrakter, med totalt 300 enheter som er i beredskap. Slik situasjonen er nå, skal opp imot alle 300 hundre være ute, sier Asbjørn Stensrud, seksjonssjef på drift og vedlikehold i Oppland.

Han forteller at tilbakemeldinger fra mannskap ute er at trafikken går greit på riks- og fylkesveger. Men han oppfordrer alle trafikanter til å ta forholdsregler.

– Mye snø som i dag gir dårlig veggrep og sikt. Det er viktig at alle viser hensyn, tilpasser farten og holder god avstand til kjøretøy foran seg. Det er utfordrende å hele tiden være à jour med brøytinga når snøen legger seg så fort. Så sjåfører må være ekstra oppmerksomme.

Det blir spesielt viktig å kjøre aktsomt utover natta og torsdag morgen. Med mildvær og regn blir det fare for is.

Det er viktig at buss- og trailersjåfører er godt skodd og legger kjetting.

Det er viktig at trafikanter er godt skodd, sier Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen. Dette er E6 i midtdalen onsdag ettermiddag

Det er viktig at trafikanter er godt skodd, sier Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen. Dette er E6 i midtdalen onsdag ettermiddag Foto:

– Mange førere kan nok være flinkere til å legge kjettinger tidligere. Vi ser at uerfarne sjåfører legger på kjettinger for sent. Men alle trafikanter har et ansvar for å kjøre etter forholdene.

Riksveg 15 over Strynefjellet ble stengt ved 13-tiden onsdag ettermiddag. Andre fjelloverganger kan bli stengt hvis været tilsier det.

Feilretting har førstepri

Med et større strømbrudd friskt i minne har Eidsiva beredskapen klar.

– Vi kommer til å ha flere montørvakter klare til å rykke ut på feil. Feilretting har førsteprioritet, og vi har et stort geografisk område å hente ressurser fra. Vi har mange som kan bidra, forteller Ole Inge Rismoen, beredskapsleder i Eidsiva nett.

Eidsivas nettsentral har også økt bemanning for overvåking.

– Vi følger med, det kan bli utfordrende når snøen blir våt og tung og vinden blir sterkere, sier Rismoen.

Fylkesmannen følger med

Asbjørn Lund, stabssjef Samordnings og beredskapsstaben hos Fylkesmannen i Oppland har ikke iverksatt spesielle tiltak i denne omgang.

– Vi har ikke mottatt noen ekstraordinære varsler fra NVE, men vi følger med. Vi anbefaler folk og kommuner å følge med på værvarslet, og ta forholdsregler, sier Lund.

Tlf.: 977 21 000 Mail: tips@gd.no MMS/SMS: GDTIPS + mld til 2470

Artikkeltags